‘Voordekost’ verrijkt het bedrijfsleven op de Grow Campus

Het jonge bedrijfje ‘Voordekost’ is een nieuwe kiem van De Jamfabriek op de Grow Campus in Den Bosch. Iedere ondernemer in de voedselketen kent het wel: iedere schakel van de keten voegt waarde toe en samen maken alle schakels een waardevol product. Daarin schuilt direct de crux van iedere voedselketen: je bent zo snel als de zwakste schakel. ‘Voordekost’ maakt ketens slimmer, wekt wederzijds vertrouwen en ontdooit (werk)kapitaal door de hele keten. Zeker bij dat laatste aspect spitsen veel ondernemers de oren. Tijd voor een kort gesprek met ondernemer Wilbert Hilkens van ‘Voordekost’.

 

Waarom ben je genesteld op de Grow Campus in Den Bosch?
Wilbert Hilkens: “Om eerlijk te zijn, is dat uit praktische overwegingen geboren. Het is lekker dicht bij huis, haard en kinderen, want ik woon in Den Bosch. Den Bosch is een echte hub in de agri- en foodwereld in Noordwest-Europa. Dat is het al decennialang. Daarnaast is Den Bosch ook een kennishub van de toekomst met opleidingen in agrifood, health, ICT en retail. Dat maakt het voor mij en mijn bedrijf de ideale nestelplek om zaken te doen in de wereld van agri en food.

Van welke faciliteiten van de Grow Campus maak je gebruik?
“Ik maak dankbaar gebruik van De Jamfabriek. In De Jamfabriek kunnen (startende) ondernemers kantoorruimte huren. Het eerste jaar is gratis. Dat geeft startende bedrijven net die kickstart die ze nodig hebben. Momenteel sleutel ik aan een software platform voor voedselketens. Daarbij benut ik slim de kennis en kunde van ICT-experts en blockchain-specialisten op de campus.” vertelt Wilbert Hilkens.

Wat mis je nog op de Grow Campus?
“De Grow Campus biedt al een breed scala aan mogelijkheden, maar als de Grow Campus of de gemeente Den Bosch ergens op moet investeren dan is het in de relatie met Technische Universiteiten in Nederland, zoals TU/e, Wageningen UR, TU Delft en Universiteit Twente. Vooral op het vlak van smart supply chains is er nog een wereld te winnen. En zo langzamerhand lekt het (werk)kapitaal weg uit Den Bosch. Maak er eens werk van om handelshuizen in agri en food aan Den Bosch te binden. Den Bosch is voor dat soort bedrijven de ideale handelsplaats tussen productie in het binnenland (vb. De Peel) en distributie via de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.” aldus Wilbert Hilkens.

OndernemersLift+
Wilbert Hilkens neemt deel aan een begeleidingstraject voor innovatieve starters bij OndernemersLift+. Een business coach ondersteunt Wilbert bij de ontwikkeling van zijn product en de eerste stappen naar de markt. In een expertpanel hebben diverse externe deskundigen het plan beoordeeld en de ondernemer van tips voorzien. OndernemersLift+ ondersteunt de ondernemer daarnaast bij het realiseren van financiering voor het plan. In dit kader vinden de laatste voorbereidingen plaats voor een financieringsaanvraag bij OndernemersLift+. Deze organisatie verstrekt (achtergestelde) leningen aan start-ups in de proof-of-concept- of preseed-fase.

Ook nestelen in de bloeiende biotoop van de Grow Campus in Den Bosch?
Neem dan snel contact met ons op! Er is altijd plek op de Grow Campus voor nieuwe bedrijven in agri en food die hun groeiambities willen realiseren in Den Bosch!

2017-06-20T09:32:43+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag