Van Iersel Luchtman Advocaten sluit zich aan bij Grow Campus

Van Iersel Luchtman is het advocatenkantoor voor de ondernemer. Het ondersteunt bedrijven en ondernemers in hun groei, of staat ze bij in uitdagende tijden. Met specialisten op zeven disciplines en expertise in meerdere branches, denkt Van Iersel Luchtman graag mee vanuit het perspectief van de ondernemer. Het kantoor richt zich onder andere op de branches food en afval & recycling. Ter uitbreiding van hun netwerk sloten zij zich deze zomer aan bij de bedrijvencommunity van de Grow Campus.

Voor een nadere kennismaking brachten advocaten Frank Smetsers en Maral van Brandwijk vorige week een bezoek aan de campus, waar ze werden rondgeleid in het Food Technology Centre en het Food Design Centre van HAS Hogeschool. Deze faciliteiten worden gebruikt door studenten van de opleidingen Food Technology en Food Innovation, maar ook door veel bedrijven uit de food sector.

Food Experience
Theo Clermonts, directeur van de opleiding Food Innovation leidde de advocaten rond en vertelde over de food opleidingen van HAS Hogeschool. Hij had ook een vraag: “Op onze jaarlijkse Food Experience komen nu meer dan 1000 mensen uit het bedrijfsleven inspiratie opdoen. We hebben al een paar keer meegemaakt dat de ideeën van onze studenten enkele maanden later in de schappen van de supermarkt liggen. De gastenlijst laat zien dat de bedrijven die deze concepten ontwikkeld hebben, inderdaad bij de Food Experience aanwezig zijn geweest. Hoe kunnen we dit voorkomen?”

Etikettering
Bescherming van intellectueel eigendom is één van de onderwerpen waarmee bedrijven bij Van Iersel Luchtman terecht kunnen. Voor de food branche gaat het vaak over contracten en recalls, maar ook over issues op het gebied van etikettering, voedings- en gezondheidsclaims en reclame. “Hierbij komt ook creativiteit om de hoek kijken,” vertelt Maral van Brandwijk, die zich o.a. bezig houdt met etikettering. “Je wilt onderscheidend zijn voor je consument, maar wel binnen de regels blijven. Dat is een uitdaging waarin we graag meedenken.”

Gezondheidsclaims
Maral: “Een mooi voorbeeld is dat van één van onze cliënten. Dit bedrijf had veel inspanningen geleverd om zich te houden aan de in 2012 aangescherpte gezondheidsclaims. Terwijl zij zich keurig aan de regels hadden gehouden, lagen de verpakkingen van haar concurrenten nog met verboden claims in de winkel. Wat doe je dan, als de NVWA zich niet meldt?” Maral spande namens haar cliënt een zaak aan waarin ze beslag legde op alle producten die nog met verboden claims in de winkel lagen. “Dat was heel spannend,” vertelt ze. “Er waren geen vergelijkbare zaken geweest. Maar we wisten dat we een sterke positie hadden. En uiteindelijk hebben we gelijk gekregen. ”

Contracten
Frank Smetsers houdt zich bezig met contracten en aansprakelijkheid. Op de vraag wanneer je als advocaat om de hoek komt kijken bij bedrijven, kaart hij een belangrijk punt aan: “Bij veel bedrijven kom je pas in de picture op het moment dat er problemen zijn,” vertelt hij. “Dan zijn de contracten al ondertekend en is het vooral zoeken wat daarbinnen nog mogelijk is. Wanneer je van te voren betrokken wordt bij het opstellen van contracten, kun je veel meer betekenen.” Om bedrijven op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de toegevoegde waarde van een juridisch advies, biedt Van Iersel Luchtman een voordelige contracten-quickscan aan. Vaak kunnen deze met een paar eenvoudige aanpassingen flink worden verbeterd.

Menukaart
Behalve de quickscan heeft van Iersel Luchtman nog enkele andere laagdrempelige diensten voor de food branche. Hiervoor is een speciale Menukaart samengesteld. Meer weten? Neem contact op met Van Iersel Luchtman advocaten.

2017-09-07T11:00:40+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag