Van concept tot prototype in het DCC van HAS Hogeschool

“Bijna alles is bespreekbaar,” zegt Ron de Veld. “Medio dit jaar willen we voor het eerst onze deuren open stellen voor het bedrijfsleven. Dus het wordt pionieren.” Het design & creation centre (DCC) van HAS Hogeschool is een faciliteit waarin concepten worden bedacht, ontwikkeld en professioneel kunnen worden gefotografeerd. Het is een werk- en leerfaciliteit voor studenten van alle HAS-opleidingen. Het DCC wordt gebruikt voor lessen, maar ook als vrije werkomgeving.

Verpakkingsconcepten
“Er zijn hier al diverse opdrachten voor het bedrijfsleven uitgevoerd, vanuit de opleiding Food Innovation,” vertelt Ron. “Zo ontwikkelden studenten hier nieuwe verpakkingsconcepten voor een koekjesfabrikant, die op zoek was naar een beter verpakkingsconcept waarin zijn product niet brak. Onze studenten bedachten meer dan tien nieuwe concepten voor deze fabrikant, die direct werden uitgewerkt tot enkele prototypes.”

3D Foodprinter
In het DCC worden niet alleen verpakkingen ontworpen. Er worden ook maquettes, etiketten, posters, stickers, mallen en 3D prints gemaakt. Behalve een gewone 3D printer, staat er ook een gloednieuwe foodprinter, waar pasta’s, gel en deeg mee kunnen worden geprint. “Bedrijven staan in de rij om met onze studenten te werken,” vertelt Ron enthousiast. “Enkele prototypes die in het DCC zijn ontwikkeld, zijn al in productie genomen. In ruil voor al die nieuwe ideeën, investeren bedrijven tijd voor het begeleiden en beoordelen van de studenten.”

Apparatuur
Het DCC beschikt bestaat uit 4 ruimtes: een werklokaal, een leslokaal, een computerlokaal en een professionele fotostudio. Onder de beschikbare apparatuur bevindt zich een dieptrekmachine (voor het maken van plastic mallen), een snijprinter voor o.a. vinyl, papier en stickers en twee 3D printers. Voor bedrijven die willen samenwerken met het DCC wordt een offerte op maat gemaakt, die bestaat uit materiaalkosten en een eventuele toeslag op de begeleidingsuren.

Heb je belangstelling voor deze faciliteit? Neem dan contact op met ons op. Benieuwd naar andere faciliteiten van de Grow Campus? Bekijk hier het totale overzicht.

2017-08-29T15:34:36+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag