Studenten Helicon denken mee over innovatieve veehouderij

De (commerciële) veehouderij in Nederland wil graag groeien. Niet zozeer in aantallen dieren, zoals veel burgers vermoeden, maar in de breedte in ondernemerschap en als sector. Ze streeft naar een financieel gezonde sector, die in balans met de omgeving produceert. Waar beter te beginnen dan met inspiratie vanuit de wortel van de toekomst: de toekomstige medewerkers en ondernemers in de sector. Helicon Opleidingen kent een Topklas Veehouderij. Daar zetten ondernemers en medewerkers van de toekomst hun tanden in vraagstukken die de groeiambities in de weg staan.

Het afgelopen jaar hebben ze hun tanden gezet in het vraagstuk van de Nederlandse veehouderij. De Topklas werd in januari ontvangen bij Vencomatic om samen met Cor van de Ven te sparren over innoveren en ondernemen. In februari stond het thema duurzaamheid centraal. Duurzaam ondernemen betekent niet alleen milieubelasting proberen te minimaliseren, maar ook toekomstbestendig ondernemen. Dat duurzaam ondernemen niet gepaard hoeft te gaan met hogere productiekosten, laat Pieter van den Boomen van Champignonkwekerij Gemert zien. Hoe de toekomst van ondernemen eruit gaat zien, werd belicht vanuit een ondernemer en een geldverstrekker: Adrie Bekkers van Metallure en Frans van Haperen van Rabobank Peel Noord.

De Grow Campus is altijd op zoek naar bedrijven die willen samenwerken in multidisciplinaire projecten. Wil je weten wat de Grow Campus voor jouw ambities kan betekenen of wil je lid worden? Neem contact op!

2016-11-16T10:55:01+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag