Schouten Europe wint New Food Challenge met ‘DIY Veggie Burger Package’

Ons bedrijfslid Schouten Europe uit Giessen is 1 van de 8 winnaars van de New Food Challenge voor meer innovatieve plantaardige voedselproducten. Schouten was eerder dit jaar ook al genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding.

R&D Directeur Wouter Schouten ontving uit handen van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken een cheque met een bedrag van maximaal € 30.000,- voor de verdere ontwikkeling van het ‘DIY Veggie Burger Package’. Met dit pakket kan een consument heel makkelijk een 100 procent plantaardige, verse burger maken.

De ideeënwedstrijd is in februari van start gegaan met de intentie om ondernemers uit te dagen om aantrekkelijke nieuwe plantaardige producten te ontwikkelen. Het doel is het realiseren van een gevarieerder aanbod van plantaardige producten, dat bijdraagt aan een duurzame voedselproductie en –consumptie. In totaal waren er 83 inzendingen. Achttien inzendingen voldeden aan de voorwaarden van de Challenge. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft hieruit 8 ondernemers geselecteerd die hun plannen verder mogen ontwikkelen. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Voedingscentrum, WUR, Blonk Consultants en ASN Bank.

Hoe nu verder?
De winnende ondernemers krijgen een half jaar de tijd om hun plannen verder uit te werken. Vervolgens komen er circa vijf ideeën in aanmerking voor een vervolgsubsidie van maximaal €250.000. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe producten na anderhalf jaar op de markt komen.

2017-07-06T10:08:47+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag