ROC de Leijgraaf gaat Grow Campus versterken

ROC de Leijgraaf in Oss treedt toe als nieuwe partner van de Grow Campus. Op 23 juni heeft Peer van Summeren, voorzitter College van Bestuur van ROC de Leijgraaf, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor tenminste 3 jaar. ROC de Leijgraaf versterkt hiermee het aanbod van de samenwerkende onderwijsinstellingen in de integrale samenwerking met het bedrijfsleven verenigd in de Grow Campus. Met deze mijlpaal is een volgende stap gezet in de gezamenlijke ambitie om Grow Campus uit te laten groeien tot dé bruisende kern van Future Food in Noord Brabant.

De Leijgraaf wil met deze toetreding de samenwerking met de mbo’s en de hbo’s in de regio verder verstevigen. Nu al vindt nauwe onderlinge afstemming plaats, maar met deze stap hoopt ROC De Leijgraaf verder aan te sluiten in de wijze waarop de GROW Campus de onderwijsinstellingen in de regio verbindt. De nadruk ligt hierbij op multidisciplinaire samenwerking met bedrijven in de regio binnen de Agro Food keten, onder meer via de ondernemers community van de GROW Campus.

Voor de hand liggend
De samenwerking met ROC de Leijgraaf past bij de ingeslagen weg van de GROW Campus. Naast de opzet van de ondernemers community vormen de onderwijsinstellingen met de vele studenten het hart van de bedrijvigheid op de campus. Door middel van vernieuwende samenwerkingsverbanden helpt de GROW Campus een versnelling te realiseren in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe innovaties in de regio Noord Brabant. Dit gebeurt met name door de verbinding te leggen met de aanwezige kennis en faciliteiten van de GROW Campus.

Peer van Summeren, Voorzitter van College van Bestuur: “Met deze stap benadrukken wij het belang van de onderlinge samenwerking tussen de mbo en hbo-instellingen in de regio. We hopen de komende jaren onze Kennispact 3.0 visie te kunnen ontwikkelen en implementeren met de GROW Campus, en zo onze studenten voor te bereiden voor het werk van toekomst in de AgriFood sector”

Groei
De GROW Campus in Noordoost Brabant is één van de initiatieven die bijdraagt aan de ambitie van de Provincie Noord Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch om Brabant in 2020 te laten excelleren als topregio in Agrifood. Met de recente toetreding van ROC de Leijgraaf tot de GROW Campus is een volgende stap gezet in de verdere ontwikkeling van de regio.

De GROW Campus groeit door en ontwikkelt steeds sneller. Sinds de opening van de campus op 16 oktober 2015 zijn er al diverse events georganiseerd voor ondernemers in de Agrifood sector. Inmiddels zijn 30 bedrijven lid van de GROW Campus Community. Deze community is op 2 februari jl. formeel van start gegaan. Op 7 juli organiseert de Grow Campus samen met AgriFood Capital een zomer-event, waar Gezonde Voeding het thema is.

2016-11-11T14:30:05+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag