Protix groeit en nestelt in Den Bosch

Den Bosch is het kloppend hart van een ondernemende en innoverende agrifoodregio. Oude iconen, zoals de Brabanthallen en de Pieckepoort, herinneren aan het rijke voedselverleden van de stad. Vandaag de dag nestelen nog steeds nieuwe bedrijven en gevestigde namen zich in Den Bosch. Het ecosysteem van de Grow Campus biedt nieuwvestigers veel kansen om te groeien en te innoveren. Protix Biosystems BV greep deze kans met beide handen streek recent op het industrieterrein De Rietvelden neer.

Met een dependance van de hoofdvestiging in Dongen wel te verstaan. De medewerkers van Protix zijn geen onbekenden in Den Bosch, want er werden over en weer al veel zaken gedaan met Bossche onderwijsinstellingen en bedrijven als NGN (New Generation Nutrition), die op de Bossche stadskwekerij zit. Stijn Harms (Protix) legt graag uit wat de aantrekkingskracht is van Den Bosch: “Den Bosch heeft een centrale ligging in Nederland en is het kloppende hart van de Zuid Nederlandse agrifood sector. Van oudsher is dit al een hele sterke agrarische regio. Vanwege de vele kennisinstituten en innovatieve bedrijven, is Den Bosch een zeer geschikte vestigingsplek voor Protix.”

Marketing, data en productiecapaciteit
Met haar vestiging in Den Bosch beoogt Protix naast haar marketing- en datafaciliteiten ook de productiecapaciteit uit te breiden. Daarvoor is er regelmatig contact met de partners van de Grow Campus. Stijn Harms: “Er is overleg en kennisuitwisseling met onderwijs en gemeente. Momenteel zijn we aan het verkennen hoe we de faciliteiten op de Grow Campus nog beter kunnen benutten als we onze productie capaciteit willen uitbreiden in Den Bosch.”

Jong talent
De plannen van Protix passen goed bij de basisgedachte van de Grow Campus: multidisciplinaire samenwerking, open innovatie en kansen voor nieuwe bedrijvigheid. Maar Stijn Harms zoekt nog iets extra’s: “Protix groeit hard en de planning is dat dit nog wel even zo door gaat. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe talenten die ons willen helpen het wereldwijde voedselsysteem weer in balans met de natuur te brengen!” Om deze en andere talenten te vinden en te binden, bouwt de Grow Campus momenteel aan een Studentencommunity.
Nieuwe bedrijven die geïnteresseerd zijn om in Den Bosch neer te strijken, kunnen altijd contact opnemen met de Grow Campus om de aantrekkelijke mogelijkheden te bespreken.
2017-04-19T09:31:01+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag