Samenwerking Datalab en Royal FruitMasters: Interview met Harrij Schmeitz over de toekomst van data
Achtergrond Ik ben externe bij FruitMasters en aangesloten bij het projectteam ‘FruitMasters NEXT’. Dit project is erop geënt om te kijken ‘Hoe gaan we de digitale ontwikkeling vertalen naar onze leden, hoe gaan we onze [...]
Marien de Bakker over big-data, Datalab en de data-toekomst
Data-duizendpoot Sinds 7 jaar werk ik bij HAS Hogeschool en ik ben daarnaast gedetacheerd bij GrowCampus om als programmamanager bij Datalab te functioneren. Bij de HAS werk ik in een combinatie van onderwijs, kennistransfer en [...]
Excellente beoordeling OPZuid aanvraag Datalab AgriFood
Het Datalab AgriFood op de Bossche Grow Campus gaat van start. Deze week maakte het EU-programma OPZuid bekend dat dit project de beoogde subsidie ontvangt. Partners uit de regio investeren mee. Het project behelst de [...]
Gezondere boodschappen met behulp van food data
Annet Roodenburg, lector Voeding en Gezondheid aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, onderzoekt het digitaliseren van voedingswaarden. ‘Over vijf jaar bestaan etenswaren zonder data niet meer’, is haar overtuiging. Dat betekent werk aan de winkel [...]
Koffie uit een ander vaatje tappen
Voor de nieuwste technologieën draaien studenten van Avans Communication & Multimedia Design hun hand niet om. De Grow Campus bracht ze in contact met TB Brown. De uitdaging? Maak een tool waarmee klanten hun favoriete [...]
HAS en Avans studenten werken mee aan ontwikkeling ‘Slimme Pluimvee Assistent’
Hightech in combinatie met agro is een cross-over die volop in ontwikkeling is en vele toepassingsmogelijkheden kent. Ook op de Grow Campus wordt hier aan gewerkt. De Slimme Pluimvee Assistent (SPA) voor vleeskuikenstallen, is een [...]
Helicon en KW1C betrokken bij bouw groenste transferium van Nederland
De gemeente ’s-Hertogenbosch bouwt op dit moment een nieuw transferium aan de Deutersestraat. Een energieneutraal gebouw, een zonnepanelendak en een groene gevel: al deze duurzame toepassingen moeten dit transferium tot het groenste van Nederland maken. [...]
De koe bij de horens
Onlangs was er een vreemde eend in de bijt te vinden tussen de studenten van Avans Innovative Studio. Die vreemde eend was melkveehouder Jos Vos uit Sterksel. Meestal zetten studiostudenten hun tanden in marketingvragen, maar [...]
Avans Innovative Studio aan de slag voor Keesmakers
“Hoe kunnen we nog meer mensen laten genieten van de gezonde producten van kees?” Dat is de uitdaging waar Grow Campus lid Keesmakers wel wat frisse ideeën voor kan gebruiken. En laat dit nu de [...]
Koning Willem I College zoekt opdrachtgevers voor interdisciplinaire projecten in de sector Gezondheid, Welzijn en Sport.
De wereld verandert in een hoog tempo. Het Koning Willem I College wil haar studenten goed voorbereiden op een meer diverse, complexe en constant veranderende wereld. Daarom hebben zij in al hun bol4-opleidingen een interdisciplinair [...]
Een bakkerij in je telefoon
Warm en vers brood dat je haalt in de bakkerij op de hoek. Precies zo als je het graag wilt hebben, want je maakt het met je gsm. Op een app kies je brooddeeg: rogge [...]
STRING boosts Europese regio’s met sterke agrifood motor
Wist jij dat agrifood clusters extra goed gedijen in die Europese regio’s waar ze effectief gepositioneerd zijn in het hart van regionale ontwikkelingsprogramma’s? Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Regionale beleidsinstrumenten strooien [...]
‘Challenge Sustainability’: HAS studenten aan de slag met duurzaamheidsuitdagingen van ondernemers
Met een ondernemer een uitdaging aangaan waarbij de student al z’n talenten kan inzetten, die getoetst worden aan duurzame ontwikkeling. Het is een hele mond vol, maar in wezen is dat de kern van Challenge [...]
Project SCOUT: hogescholen werken samen aan sensortechnologie tomatenteelt
De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Er wordt al veel gebruik gemaakt van sensoren die een heleboel data leveren, maar hoe verwerk je die data? En wat kun je er nu [...]
Eindelijk makkelijk alles vinden in de supermarkt
Vier studenten hebben een oplossing bedacht voor één van de grootste supermarktergernissen: iets niet kunnen vinden en thuis ontdekken dat je iets vergeten bent. Met de winkelkar van de toekomst vind je feilloos alle producten. [...]
Van welke kleur houden potplanten?
Deze vraag verwacht je eerder op een basisschoolplein, maar toch is het een actuele kennisvraag op de Grow Campus. Ondernemer Harry de Beijer van de gelijknamige kwekerij in Bemmel (Gelderland) vroeg zich al een tijdje [...]
KW1C studenten maken heerlijke creaties met de insecten van Proti-Farm
Eiwit als voedingsstof hoeft niet alleen van vlees te komen, ook insecten zijn hiervoor heel geschikt. Het kweken van insecten is bovendien duurzamer en efficiënter dan het houden van vee. Proti-Farm Proti-Farm uit Ermelo produceert [...]
Anders denken om verspilling tegen te gaan
Volgens de Food and Agricultural Organization (FAO) wordt een derde van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, verspild. In Nederland gaat het om ongeveer 150 kilo per persoon per jaar. Het onderwerp staat sinds enige [...]
Avans Innovative Studio aan de slag voor NGN en AgriFood Capital
De minor Avans Innovative Studio is in volle gang, dus hoog tijd om even te buurten bij docente Esther Fijneman. Ze vertelt enthousiast over de creatieve oplossingen die studenten hebben bedacht voor vragen uit het bedrijfsleven. [...]
Aansprekende verpakkingen voor Fruitfunk en de Vughtse IJsboerderij
Er is zoveel te kiezen op het gebied van voeding. De mbo-opleiding Voeding en welzijn van Helicon leert mbo’ers alles over eten en het productieproces. Hoe wordt het geproduceerd, hoe wordt het verpakt en verkocht [...]