Projecten 2017-04-20T10:34:48+00:00

Gezondere boodschappen met behulp van food data

Annet Roodenburg, lector Voeding en Gezondheid aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, onderzoekt het digitaliseren van voedingswaarden. ‘Over vijf jaar bestaan etenswaren zonder data niet meer’, is haar overtuiging. Dat betekent werk aan de winkel [...]

Koffie uit een ander vaatje tappen

Voor de nieuwste technologieën draaien studenten van Avans Communication & Multimedia Design hun hand niet om. De Grow Campus bracht ze in contact met TB Brown. De uitdaging? Maak een tool waarmee klanten hun favoriete [...]

De koe bij de horens

Onlangs was er een vreemde eend in de bijt te vinden tussen de studenten van Avans Innovative Studio. Die vreemde eend was melkveehouder Jos Vos uit Sterksel. Meestal zetten studiostudenten hun tanden in marketingvragen, maar [...]

Een bakkerij in je telefoon

Warm en vers brood dat je haalt in de bakkerij op de hoek. Precies zo als je het graag wilt hebben, want je maakt het met je gsm. Op een app kies je brooddeeg: rogge [...]

STRING boosts Europese regio’s met sterke agrifood motor

Wist jij dat agrifood clusters extra goed gedijen in die Europese regio’s waar ze effectief gepositioneerd zijn in het hart van regionale ontwikkelingsprogramma’s? Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Regionale beleidsinstrumenten strooien [...]

Eindelijk makkelijk alles vinden in de supermarkt

Vier studenten hebben een oplossing bedacht voor één van de grootste supermarktergernissen: iets niet kunnen vinden en thuis ontdekken dat je iets vergeten bent. Met de winkelkar van de toekomst vind je feilloos alle producten. [...]

Van welke kleur houden potplanten?

Deze vraag verwacht je eerder op een basisschoolplein, maar toch is het een actuele kennisvraag op de Grow Campus. Ondernemer Harry de Beijer van de gelijknamige kwekerij in Bemmel (Gelderland) vroeg zich al een tijdje [...]

Anders denken om verspilling tegen te gaan

Volgens de Food and Agricultural Organization (FAO) wordt een derde van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, verspild. In Nederland gaat het om ongeveer 150 kilo per persoon per jaar. Het onderwerp staat sinds enige [...]

Studenten zetten jubileumbier in de etalage

Wat is er unieker dan tijdens het 120-jarig jubileum van je bedrijf een eigen bier te brouwen? Dat dacht Huub Fransen van het bedrijf Fransen Gerrits ook. “Diervoeding en bier is van oudsher een gelukkig [...]

Avans studenten ontwerpen oogstmachine voor bamboe

Bambooder, een bedrijf dat bamboevezels produceert en ontwikkelt, had een prangende vraag. Hoe kunnen we bamboe op een duurzame, mechanische manier oogsten? De vraag kwam terecht bij Frans Schapendonk van Avans Hogeschool, die op zoek [...]

Gelijkspel in spetterende finale Water Design Challenge

De wateroverlast in juni 2016 was voor Grow Campus lid waterschap De Dommel de aanleiding om inwoners in het gebied, studenten en professionals te vragen mee te denken over de waterinrichting van midden Brabant. Hiervoor [...]

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag