Pressure Cookers: kijkje in de keuken bij Ahold en Bavaria

De Pressure Cooker: voor het bedrijfsleven een kans om ideeën op te halen bij de jonge generatie. Voor studenten een mooie springplank naar het bedrijfsleven. Avans studente Lieske Visser (21) uit Horssen heeft al twee Pressure Cookers op haar naam staan.

Met regelmaat worden op de Grow Campus zogeheten Pressure Cookers georganiseerd. “In twee dagen tijd bedenkt een team van studenten een oplossing voor een probleem van de opdrachtgever. De uitkomst moet aansluiten bij de strategie van het bedrijf. Maar bovenal moet het resultaat vernieuwend zijn,” vertelt Lieske.

Innovatie
Lieske is derdejaars student Business Innovation aan Avans Hogeschool in Den Bosch. “Aan de hand van een innovatiecyclus lossen we vraagstukken uit het bedrijfsleven op”, vat ze haar opleiding samen.

Haar eerste ervaring met de Pressure Cooker was eind 2016 voor Ahold. De vraag luidde: ‘hoe motiveer je consumenten om meer groente en fruit te eten?’ Aan deze Pressure Cooker deden zowel studenten van HAS Hogeschool als Avans Hogeschool mee. “Zo’n groot vraagstuk los je niet even in twee dagen op, maar dat hoeft ook niet,” is de ervaring van Lieske. “Een bedrijf doet mee aan de Pressure Cooker om kansrijke en frisse ideeën op te doen.”

Bavaria
Haar tweede opdracht was een jaar geleden voor Bavaria.  “Dat ging over een nieuw biertje wat in ze in blik wil gaan verkopen. Een flesje bier heeft vanwege de uitstraling een beter imago dan bier in blik. Aan ons de taak om hier iets op te bedenken.”

Het snelkookpanteam van studenten van Avans Hogeschool bedacht een blikken verpakking waarop je iets kunt krijten. “Geïnspireerd op bierviltjes waarop mensen weleens wat schrijven. Dit werd enthousiast ontvangen. Ik ben benieuwd of en hoe Bavaria iets met ons idee heeft gedaan,” zegt Lieske.

Reststromen
Onlangs heeft de Avans-studente stage gelopen bij de Duynie Group in Alphen aan den Rijn. Dit bedrijf zet reststromen uit de levensmiddelenindustrie om in onder andere veevoer. “Maar ze maken ook behanglijm vanuit aardappelzetmeel. De stage was mijn kennismaking met de agrarische sector. Ik heb gezien dat hierin met veel passie wordt gewerkt. Ook heb ik veel geleerd over duurzaam innoveren. De Duynie Group heeft me laten zien hoe afval weer nieuwe en duurzame toepassingen kan krijgen.”

Carrière
Op de vraag of ze door de stage interesse heeft gekregen in een carrière in de agrifood antwoordt Lieske: “Niet direct. Al van jongs af aan zie ik een toekomst voor me bij een groot consumentenmerk. Daarbij vind ik niks leuker dan nadenken over vragen zoals: waarom springt het ene product in het schap eruit en het andere niet? Hoe kun je gedrag beïnvloeden met branding? De Pressure Cookers voor Ahold en Bavaria vond ik daarom zo uitdagend. Vooral omdat je hierbij de kans krijgt om een kijkje in de keuken van een groot bedrijf te nemen.”

 

2018-02-27T10:55:04+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag