Nieuwe subsidieregeling Provincie voor innovatie in Noordoost-Brabant

Om innovatie in Noordoost-Brabant verder te stimuleren, heeft de Provincie eind 2016 in de regeling ‘Economie & Innovatie’ een aparte paragraaf opgenomen voor Noordoost-Brabant. Deze paragraaf regelt de subsidievoorwaarden voor vernieuwende projecten die bijdragen aan de economische en maatschappelijke versterking van de positie van de regio.

Met deze wijziging onderstreept de provincie het gemeenschappelijke belang om Noordoost-Brabant te ontwikkelen tot topregio in agrifood. Noordoost-Brabant moet wereldwijd gaan uitblinken op het gebied van innovatie, kennis en productiviteit in agri & food.

De regeling ‘Economie & Innovatie, paragraaf Versterking agrifood sector in Noordoost-Brabant’ vervangt het Regionaal Economisch Actieprogramma (REAP) en zal eveneens worden uitgevoerd door AgriFood Capital.  Kijk voor de regeling, voorwaarden en data voor indienen van subsidieaanvragen op de website van AgriFood Capital.

Onder de oude REAP-regeling zijn in december 2016 aan de volgende vijf projecten subsidies toegekend:
• Value Engineers BV: accreditatie van e-CMR in mestexport en ontwikkeling van fraudedetectiesysteem in mestexport (big data)
• Concepts for Health BV: ontwikkeling en marketing van een drank op basis van lijnzaadolie als zuivelvervanger
• Distilleerderij de Maashorst BV: realisatie van een businessplan voor de Maashorst Whiskey Stokerij, uitvoering van experimenten met het stoken van whisky met o.a. wijstwater en regionale mout en de inzet van smaakpanels
• Het ZTRDG gevoel BV: ontwikkeling van big data aansturing van een real food community in Nederland waarbij de consument in verbinding is met de producent
• ZLTO: haalbaarheidsonderzoek voor ingebruikname van een ‘Boerenvoedselbelevingsapp’(met); deze app, voorzien van de nieuwste technologie, maakt eigentijdse, onbegeleide rondleidingen op de boerderij mogelijk.

2017-01-13T15:51:30+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag