Nieuwe samenwerkingsmogelijkheden in Associate degrees van Avans Hogeschool

Avans Hogeschool start dit studiejaar met voltijdopleidingen op een nieuw niveau: de Associate degrees. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De opleidingen zijn vooral bedoeld voor mbo 4 leerlingen die willen doorstuderen en voor praktische havisten die snel aan de slag willen. Voor het netwerk van de Grow Campus betekent het een nieuwe plek waar opdrachten of stages uitgezet kunnen worden.  

Komend studiejaar starten er in ‘s-Hertogenbosch opleidingen op het gebied van Business, Communicatie, Finance, HRM, ICT, Marketing en Ondernemen. In september 2018 komen daar de opleidingen Biobased Economy, Built Environment, Engineering, Health & Social Work, Logistiek en Management bij.

Bedrijven gezocht!
Bij de Associate degrees is de verbinding met het bedrijfsleven erg belangrijk. Het onderwijs wordt continu afgestemd op vragen uit de praktijk. De studenten die een Associate degree volgen zijn zelf zijn ook praktijkgericht. Ze kunnen zowel operationele taken uitvoeren als meedenken over de strategie.

Voor de nieuwe Associate degrees is Avans Hogeschool nog hard op zoek bedrijven waar studenten relevante werkervaring kunnen opdoen. Die werkervaring kunnen ze opdoen in stages en afstudeeropdrachten zijn, maar ook tijdens interessante praktijkopdrachten, die studenten op school of in het bedrijf kunnen uitvoeren. In ruil voor deze opdrachten krijgt een bedrijf uiteraard een oplossing voor haar actuele vraagstuk, maar ook een frisse blik op de onderneming.

Stap verder
Sommige bedrijven zetten graag nog een stap verder en zijn op zoek naar een meer structurele samenwerking met het onderwijs. Ook dat is mogelijk bij de Associate degrees van Avans Hogeschool. Bedrijven die willen meedenken of direct betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van de programma’s zijn van harte welkom. Zij mogen ook meedenken over de competenties die Avans van haar studenten vraagt, zodat hun profiel straks beter aansluit op de wensen uit de markt.

Contact
Interesse? Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website van Avans Hogeschool en via Franka Peeters (fjam.peeters@avans.nl +31 (0)88 – 525 86 51). 

2017-08-24T11:49:48+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag