Nieuwe opleiding Food Specialist bij De Leijgraaf

In het nieuwe schooljaar biedt ROC de Leijgraaf in Oss en Veghel de opleiding Food Specialist aan, voor iedereen met passie voor food. Diverse bekende regionale foodconcerns en brancheorganisaties werken mee. Deze co-creatie maakt dat de opleiding perfect aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Een Food Specialist houdt zich bezig met het bedenken en ontwikkelen van foodconcepten en het vermarkten hiervan. De opleiding duurt 3 jaar en is erg praktijkgericht.

De foodbranche heeft grote behoefte aan breed opgeleid personeel. Het is een innovatieve sector waarin bijna dagelijks nieuwe trends, ideeën en concepten ontstaan. In 2016 kende de branche een omzet van 37 miljard, een groot aandeel wordt geleverd door onze regio Noordoost Brabant. De nieuwe opleiding speelt in op de wens van het regionale bedrijfsleven, in dit geval: de vraag naar breed opgeleide food professionals. Een Food Specialist wordt voorbereid op de branche, niet zozeer op één beroep. Zo organiseert hij bijvoorbeeld een live cooking-event in de plaatselijke supermarkt, maar denkt ook na over een vernieuwende gerecyclede verpakking en het in de markt zetten van nieuwe producten. Het hoort allemaal tot zijn takenpakket. Als Food Specialist ben je ondernemend, een organisatietalent maar heb je ook verstand van marketing, logistiek en sales.

Rol van bedrijfsleven: van gastlessen tot baangaranties
Het bedrijfsleven participeert sterk in de ontwikkeling van de opleiding tot Food Specialist. Zij werkt mee aan het ontwikkelen van lesmateriaal, het geven van workshops en gastlessen en het aanbieden van stages, tot het geven van baangaranties. De gezamenlijke visie en knowhow over trends en ontwikkelingen zullen een rode draad zijn binnen de opleiding. Door de sterke samenwerking met het bedrijfsleven, zal de toekomstig Food Specialist goed op de hoogte zijn én blijven van trends en ontwikkelingen. Tevens is de samenwerking een garantie op een sterk praktijkgerichte basis. Partners uit het bedrijfsleven zijn: Albron,  Appèl, Dalco Food, HANOS, Hutten, De Ideeënfabriek, Jumbo, Koninklijke Van den Boer Groep, Nabuurs Supply Chain Solutions, Sligro Food Group en Udea/Ekoplaza. Ook ZLTO is betrokken bij de nieuwe opleiding.

Doorstroom vmbo – mbo – hbo
Om een goede doorstroom te bevorderen zijn naast de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ook regionale vmbo’s en hbo’s betrokken. Vanuit het vmbo zijn dit: Het Hooghuis, Fioretti College en het Udens College. Daarnaast zijn er contacten gelegd met HAN Food & Business en HAS Hogeschoool.

 

2017-01-10T12:02:48+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag