Nederlandse Agrifoodlabs in kaart gebracht

Om ondernemers in de agri, food & feed sector te stimuleren bij het produceren van veilige, hoogwaardige en innovatieve producten heeft City Deal ‘Voedsel op de stedelijke agenda’ alle Nederlandse agrifoodlabs in kaart gebracht. Voor het eerst is er in één overzicht te zien waar in Nederland ondernemers en onderzoekers op het gebied van agrifood terecht kunnen voor het testen, optimaliseren én innoveren van hun product. Op de kaart vind je gemakkelijk terug in welk lab bijvoorbeeld microbiologische analyses worden uitgevoerd, waar je de ultieme samenstelling van je product kunt onderzoeken of op welke locatie je gebruik kunt maken van proeftuinen met de nieuwste technologieën voor gewassen- en teeltonderzoek.

Agrifood-ondernemers lopen voorop
De Nederlandse agrifood sector is continu in beweging en barst daardoor van de innovatieve ondernemers en bedrijven. Tal van ontwikkelingen vragen de agrifood-professional voortdurend bezig te zijn om zijn kennis en innovatiekracht te vergroten. Nieuwe technologieën, aangescherpte wet- & regelgeving, een groeiende bevolking, verduurzaming van de voedselketen en veranderende voorkeuren van de consument zorgen ervoor dat ondernemers in de agrifood sector eerder op zoek gaan naar mogelijkheden om tot betere, duurzame of nieuwe producten te komen.

Overzicht agrifoodlabs
Om dit proces te optimaliseren en innovatie te stimuleren komt City Deal ‘Voedsel op de stedelijke agenda’ met een overzicht van alle agrifoodlabs in Nederland. In dit overzicht is te zien waar 32 Nederlandse agrifoodlabs zich bevinden, voor welke ondernemers de laboratoria bedoeld zijn, met welke vragen en activiteiten je er terecht kunt en welke faciliteiten er aanwezig zijn.

Bij alle agrifoodlabs kun je gebruikmaken van een breed aanbod aan faciliteiten, gespecialiseerde kennis en een groot netwerk, dat je kan helpen met het innoveren van je product. Zo kun je bijvoorbeeld bij Blue City Lab in Rotterdam terecht met je vragen over de ontwikkeling en toepassing van een ‘blauw’ businessmodel. Ook Grow Campus is in het overzicht opgenomen, gezien onze uitgebreide mogelijkheden voor onderzoek op het gebied van voedingsmiddelen, dier- & veehouderij, milieutechnologie, land- en tuinbouw, food design en consumentengedrag. Voor opschaling en onderzoek naar de flora en fauna in zee kun je aankloppen bij stichting Noordzeeboederij in Scheveningen.

Het netwerk van agrifoodlabs in Nederland biedt ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap. Kennis, technologie en kansen voor de agri, food en feed sector liggen er voor het oprapen. En op elke locatie staat een gespecialiseerd team voor je klaar om je verder te helpen. Klik hier om de PDF te openen

2018-10-02T10:07:19+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag