KW1C studenten maken heerlijke creaties met de insecten van Proti-Farm

Eiwit als voedingsstof hoeft niet alleen van vlees te komen, ook insecten zijn hiervoor heel geschikt. Het kweken van insecten is bovendien duurzamer en efficiënter dan het houden van vee.

Proti-Farm
Proti-Farm uit Ermelo produceert grote hoeveelheden insecten voor humane consumptie. Het bedrijf begon in 1978 met de oprichting van Kreca, inmiddels behoort het tot de meest erkende en gerespecteerde insectenproducenten wereldwijd. Proti-Farm heeft veel kennis van en ervaring met het kweken van meer dan tien soorten insecten, waaronder buffalowormen. Buffalowormen zijn eiwitrijke meelwormen die kunnen worden verwerkt in talloze voedingsmiddelen.

Producten en gerechten met buffalowormen
Dat ondervonden ook de studenten van de opleidingen Horeca en Toerisme van het Koning Willem I College, die in opdracht van Proti-Farm werkten aan producten en gerechten op basis van insecten (buffalowormen) van Proti-Farm. Deze moesten er op de eerste plaats natuurlijk goed uitzien en heerlijk smaken. Bovendien moesten ze óf volledig uit insecten bestaan óf gemaakt zijn van insectenpoeder of het door Proti-Farm ontwikkelde gehakt, waar onder andere buffalowormen in verwerkt zijn.

Scala aan ideeën
De creatieve studenten van het Koning Willem I College gingen met deze uitdaging aan de slag en kwamen met een scala aan ideeën, waaronder:

  • Loempia’s gemaakt met buffalowormen
  • Een quiche met buffalowormpoeder als bloem en buffalowormen als vulling
  • Een pittige curry met meelwormen en groenten
  • Ravioli met buffalowormen
  • Vis bedekt met broodkruimels en gemalen buffalowormen
  • Buffaloworm en sprinkhaan sushi

Lovende woorden
De medewerkers van Proti-Farm hebben intensief met de studenten samengewerkt en alle producten geproefd. Op de website zijn lovende woorden te lezen over de samenwerking: “We vinden het geweldig hoe de studenten onze insecteningrediënten hebben geïntegreerd in hun producten. We willen de creatieve studenten van Koning Willem I College graag bedanken voor het bedenken van deze fantastische producten.”

2017-07-26T09:25:51+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag