KW1C opleiding ‘Dutch Cuisine’ duurzaam en toekomstgericht

In menig (bedrijfs)keuken staat al een kok met niveau 2 of 3 van het Koning Willem I College op zak. Vanaf dit studiejaar bereidt deze onderwijsinstelling ook koks voor op niveau 4. Het Koning Willem I College en ROC Friese Poort hebben deze opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy, omdat ze merkten dat er steeds meer vraag kwam vanuit bedrijfsleven en studenten.

“Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie”, aldus Twan Musters, opleidingsverantwoordelijke kok niveau 2,3 en 4 van het Koning Willem I College.

Principes van de “Dutch Cuisine”
De opleiding is zowel in Den Bosch als in het Friese Sneek te volgen. In de opleiding staan de vijf principes van de “Dutch Cuisine”-filosofie centraal. Dit betekent 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

Nadenken over voeding
Marc Raaijmakers, directeur horeca van het Koning Willem I College: “Het is een opleiding waarin koken centraal staat en die studenten na laat denken over onze voeding. Wat is de toekomst van ons eten? Welke alternatieven kunnen we verzinnen voor ingrediënten die er straks niet meer zijn? Hoe zorgen we voor beter eten en een optimale eetbeleving, bijvoorbeeld voor ouderen? Een dergelijke niveau 4 opleiding is er nog niet en er is veel behoefte aan.”

Deur open voor bedrijven
Ook bedrijven en instellingen kunnen bij deze nieuwe opleiding aankloppen met hun uitdagingen. Zo is er momenteel een groepje studenten aan de slag bij een Fries ziekenhuis om de menukaart smakelijker én toekomstproof te maken. Ben je benieuwd wat de KW1C studenten voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

2017-09-19T15:37:44+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag