Koningin Máxima opent Jheronimus Academy of Data Science

Hare Majesteit de Koningin verricht donderdagmiddag 1 december in ’s-Hertogenbosch de officiële opening van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), die is gevestigd in het voormalig klooster Mariënburg.  Koningin Máxima is aanwezig bij het centrale programma in de Mariakapel, maakt een rondgang door het gebouw, spreekt met studenten en wetenschappers en verricht daarna voor het gebouw de openingshandeling. 

Over Data Science
Data science richt zich op het onderzoeken van en betekenis geven aan grote hoeveelheden gegevens, ‘big data’. Veel datasets zijn zodanig groot geworden, dat organisaties en ondernemingen deze zelf niet kunnen analyseren en hiervoor de wetenschappelijke expertise van universiteiten inschakelen. De resultaten van data science kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het het maken van beleid en de ontwikkeling van innovaties voor het bedrijfsleven en de samenleving.

Over JADS
In de academie werken de Technische Universiteit Eindhoven en de Tilburg University samen met het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant en daarbuiten. Door deze samenwerking kunnen de ‘big data’ vanuit verschillende wetenschappelijk disciplines worden benaderd (juridisch, economisch, technologisch en sociaal). De provincie Noord-Brabant en de gemeente ‘s-Hertogenbosch maken ook deel uit van het samenwerkingsverband van JADS.

 

2016-11-28T12:33:05+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag