Koning Willem 1 College viert jubileum Actieplan leerbanen

Actieplan Leerbanen ’s-Hertogenbosch, dé arbeidsmarktbemiddelaar voor jongeren zonder startkwalificatie, bestaat 12 ½ jaar. Actieplan Leerbanen is al jaren een effectieve leerbaanbemiddelaar, die écht het verschil maakt.

Een van de succesfactoren van Actieplan Leerbanen is de bijzondere samenwerking tussen de drie Bossche O’s: Onderwijs, Overheid en Ondernemingen. Deze partners (en financiers) hebben in de afgelopen 12 ½ jaar bewezen dat formele en informele ontmoetingen deuren openen en tot de resultaten leiden. MBO’ers vinden en houden een baan. Ter gelegenheid van het jubileum, zal op donderdag 9 februari één van de founding fathers van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, Hans de Boer (voorzitter VNO – NCW) op het Koning Willem 1 College zijn visie delen op het voorkomen van jeugdwerkloosheid anno 2017 .

Eigen houtje
12 1/2 jaar geleden kreeg de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn leerbanenproject. Jongeren zonder startkwalificatie konden in dit traject van leren en werken alsnog aan hun MBO-diploma worden geholpen. Het initiatief kwam voort uit de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Daarna is de gemeente ‘s-Hertogenbosch hier op eigen houtje mee doorgegaan samen met het Koning Willem I College en de Bossche Vakschool.

Onze jongeren
Actieplan Leerbanen heeft tot doel om jongeren tot 23 jaar te helpen een plaatsje op de arbeidsmarkt te veroveren. Deelnemende jongeren hebben allen eigen verhaal waarom ze de schoolbanken de rug hebben toegekeerd. Meestal zonder diploma, of hooguit een VMBO-diploma, dat echter niet genoeg is als startkwalificatie. Door ze een leerbaan aan te bieden, kunnen ze weer aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. De accountmanagers van Actieplan Leerbanen inventariseren in een persoonlijk gesprek de wensen en mogelijkheden van de jongeren en kijken of er een match is te maken met een bedrijf. Daarna gaan zij bedrijven benaderen om een, voor de jongere, passende leerbaan te zoeken.

2017-01-17T15:02:59+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag