Keukenbazen koken de sterren van de hemel

Na een zinderende finale is team Mill en Sint Hubert winnaar geworden van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen 2016. De Mega Live KookBattle vond plaats bij het Koning Willem I College op de Grow Campus in Den Bosch. Daar kookten alle winnende teams uit de achttien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun driegangenmenu’s in de grote gaarkeuken, die normaal door opleidingskoks wordt gebruikt.

De topjury koos het menu van Eef, Renske, Sil en Sterre als beste van de achtttien menu’s die werden gekookt. Het team werd gecoacht door chefkok Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf. De burgemeester van Mill en Sint Hubert, Antoine Walraven, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Hij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van zijn voorganger, Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk.

De kinderkookwedstrijd Keukenbazen 2016 was een bruisende activiteit. Diverse partners, bedrijven en studenten op de Grow Campus droegen er hun steentje aan bij. Zo gebruikten de teams gezonde en lekkere producten van boeren uit de buurt. Bovendien kwamen veel ingredienten van lokale foodleveranciers en EMTÉ supermarkten verzorgde de drankjes. En ook Rabobank leverde een belangrijke bijdrage aan de finale.

2016-11-14T09:54:34+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag