Jong talent ontmoet bedrijfsleven tijdens ‘Open Doors for Talent’

Op maandag 9 oktober zijn 80 leerlingen van het Koning Willem 1 College, Helicon en ROC De Leijgraaf in het kader van de Dutch AgriFood Week een dag op pad geweest om kennis te maken met foodbedrijven in de regio. Centraal stonden de beroepsbeelden: wat kan ik allemaal doen met mijn opleiding, welke functies (en ook stages) bieden bedrijven en hoe ziet mijn carrière er mogelijk uit?

De organisatie van deze dag was in handen van AgriFood Capital, ondersteund door BZW en Grow Campus. Aan deze eerste editie van “Open Doors for Talent” namen enkele toonaangevende bedrijven uit de sector deel: Heineken Brouwerij in ‘s-Hertogenbosch, Hutten’s Innovatie-centrum Three Sixty met De Verspillingsfabriek en Sligro met het Inspiratie Lab uit Veghel.

Welkom op de Grow Campus
De dag startte met een kick-off bij AgriFood Plaza, waar Jan Krol en Roel Schutten de leerlingen welkom heetten namens Grow Campus en AgriFood Capital. Vervolgens gingen de studenten per touringcar op pad naar de verschillende bedrijven. Zij werden bij ieder bedrijf ontvangen met een korte bedrijfspresentatie door een young professional waarmee de studenten zich konden identificeren. Tijdens de aansluitende rondleiding door het bedrijf konden zij de sfeer “proeven” en een indruk vormen van de bedrijfsprocessen. Vervolgens kregen de studenten de gelegenheid om in gesprek te gaan met de professionals.

De organisatie, bedrijven en studenten waren enthousiast over deze geslaagde dag. Deze succesvolle editie zal daarom zeker een vervolg krijgen in de toekomst.

2017-10-16T10:37:58+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag