Insectlab – HAS Hogeschool 2017-10-24T13:20:16+00:00

Insectlab – HAS Hogeschool

Insecten bieden veelbelovende duurzame nutriënten en grondstoffen voor toepassingen in food, feed en farma. De eiwitten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn vergelijkbaar met die van rund- en varkensvlees. Ze bevatten essentiële aminozuren en vetzuren, maar ook belangrijke nutriënten zoals vitaminen A, B2, D en ijzer. Daarnaast bevatten insecten chitine, die door de antimicrobiële eigenschappen gebruikt kan worden voor farmaceutische applicaties.

Insectlab is een proeftuin waarin kennis, kunde en netwerken rondom de kweek en verwerking van insecten worden gebundeld en ontwikkeld voor toepassingen in de food, feed en farma. Deze kennis, kunde en netwerken worden tevens beschikbaar gesteld voor onderwijs en ondernemers in de vorm van opleidingen, trainingen en toegepast onderzoek. Zo draagt Insectlab bij aan verdere ontwikkeling en professionalisering van de sector.

Openingstijden:  HAS Insectlab is het gehele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur. In vakantieperiodes geldt een aangepast rooster.

Lees hier meer over in dit artikel.

 

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag