Innovative Studio – Avans Hogeschool 2017-11-14T13:16:30+00:00

Innovative Studio – Avans Hogeschool

Samen met het regionale (MKB-)bedrijfsleven en regionale experts uit het beroepenveld werkt Avans Hogeschool aan praktijkgerichte oplossingen voor maatschappelijk relevante vraagstukken op het gebied van Agrifood Health en Technologie. Binnen Avans Innovative Studio worden innovaties en concrete producten ontwikkeld, die door bedrijven in de markt gezet kunnen worden.

Avans Innovative Studio is de ideale werkomgeving voor opdrachtgevers die openstaan voor verrassende ideeën en oplossingen voor een vraagstuk dat hen bezighoudt. Avans Innovative Studio levert geen adviesrapporten op. Wel een creatieve insteek, een andere blik en een verrassende uitkomst. De studenten beschikken over een multimediastudio en een werkplaats met onder andere 3D-printers en lasersnijapparatuur.

Avans Innovative Studio werkt via een nieuw, innovatief onderwijsconcept waarin gedurende 20 weken door multidisciplinaire teams van studenten, docenten en experts uit het bedrijfsleven wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen.

Co-creatie
Als opdrachtgever lever je niet alleen een opdracht aan, je bent ook actief betrokken bij de studio. Je draagt een expert aan die meewerkt in de studio en samen met de studenten en docenten ontwikkelt, test en realiseert. Het heeft de voorkeur om de bedrijfsexpert gedurende 2 weken voor 6 dagdelen te linken aan de studio.

Deelnemen
Avans Innovative Studio vraagt aan deelnemers enthousiasme; om samen te zoeken en samen te werken. De bereidheid om open te staan voor verrassende uitkomsten. De durf om out-of-the-box te denken. Dit vormt de sleutel tot succes. De opdracht moet inhoudelijk passen bij Avans Innovative Studio. Dit betekent dat een opdracht of vraagstuk niet dichtgetimmerd is, maar ruimte biedt aan studenten om er hun eigen draai aan te geven. Liefst een vraagstuk met impact en met meerdere antwoorden. Deelnemen is kosteloos.

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag