Het Evenementenbureau van Koning Willem I College: van concept tot uitvoering

Het Evenementenbureau van het Koning Willem I College in Den Bosch is een leerbedrijf voor studenten van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. De studenten verzorgen zakelijke en publieksevenementen. Ook voor partners van de Grow Campus.

Wil je een congres met workshops organiseren? Een themadiner met entertainment, een teambuildingsdag of personeelsuitje? Of wil je slechts de ontvangst en begeleiding uit handen geven? Dan gaan de studenten van het Evenementenbureau graag voor je aan de slag. Dat doen ze regelmatig samen met studenten van andere opleidingen aan het Koning Willem I College.

Organisatie Big Data Event
Als partner van de Grow Campus zet het Evenementenbureau zich ook regelmatig in voor de aangesloten organisaties. Zo gaat ze voor de Grow Campus het Big Data Event over de impact van (big) data in de agrofoodketen organiseren. Dit evenement vindt plaats op 27 juni in de Koningszaal en de School voor de Toekomst van het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg 2 in Den Bosch. Het gaat om een bijeenkomst met workshops en sprekers. De studenten van het Evenementenbureau gaan samen met de studenten van de opleiding Horeca zorgen voor een professionele beleving van het congres, van ontvangst tot het afscheid.

Leerbedrijf
“Het Evenementenbureau is een leerbedrijf,” benadrukt Serge van Sassen, één van de drie vaste begeleiders. “Dat betekent dat studenten tot heel veel in staat zijn, maar nog niet over alle vaardigheden beschikken. We vragen opdrachtgevers hiermee rekening te houden.” Studenten worden intensief begeleid door docenten van de opleiding. “Op deze manier bieden we van twee kanten de mogelijkheid om beroepservaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die betrekking hebben op de toekomstige beroepskwalificatie.”

Controlfreak
Tweedejaars studente Suze Holterman (18) is naar eigen zeggen een echte regelaar en controlfreak. Ze zit dan ook prima op haar plek bij het Evenementenbureau. Haar eerste opdracht was een ontbijt verzorgen en gasten ontvangen. Een makkie. Maar de Show met diner die ze later in het jaar voor ondernemersvereniging RIVU organiseerde had meer om het lijf. Zij en haar medestudenten werden beloond met een 10. “We kregen als feedback dat we alles tot in de puntjes hadden geregeld en uitgedacht. Van het oranje-blauw van het logo dat in de aankleding terugkwam tot de betrokkenheid bij de gasten.” De toverformule? “Goed luisteren naar de klant. Uitgebreid researchen. Niet bang zijn om vragen te stellen en ideeën in te brengen.” Er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. Van het regelen van het verkeer tot de beveiliging. “We maken vaak wel vijf draaiboeken,” zegt Suze. “Dan weten we zeker dat er niks meer kan misgaan.”

Momenteel werken er bij het Koning Willem I College zo’n twintig studenten aan evenementen voor kleine en middelgrote organisaties. In het eerste jaar werden 40 evenementen georganiseerd, het jaar erna 60 en dit jaar tikt het bureau de 80 aan.

Hulp nodig bij een event?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen event? Neem contact op met de Grow Campus. Wij hebben een overzicht van alle mogelijkheden en faciliteiten binnen het Grow Campus netwerk. Wil je direct contact het Evenementenbureau van het Koning Willem I College? Dan kun je ze bereiken via telefoonnummer 073 624 9 665, of email evenementen@kwc1.nl.

2017-05-19T09:02:38+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag