Helicon studenten onderzoeken praktijksituaties in HAS Voedingsmiddelenhal

Martijn Verhoeven (tweedejaars student Voeding en Techniek bij Helicon) wil later graag de productontwikkeling in. Nadat hij zijn mbo-diploma heeft gehaald, is hij van plan door te studeren bij HAS Hogeschool. Of het Food Innovation of Voedingsmiddelentechnologie weet hij nog niet. Het leuke is dat hij dat nu al kan ontdekken tijdens de practica in de Voedingsmiddelenhal.

Cleaning in place
Op dit moment is Martijn net klaar met een blok waarin hij vier practica heeft gedaan. Appelmoes maken, mengen en roeren, producten steriliseren met de autoclaaf en CIP. (cleaning in place). Die laatste vond hij het minst interessant: “Het was vooral veel kijken en wachten. Ik vind het leuker als ik zelf wat kan doen.”

Coca cola
Tijdens zijn stage bij Coca Cola heeft hij ondervonden dat schoonmaken een belangrijk onderdeel is van het productieproces. “De productielijn wordt heel intensief gebruikt en moet dus goed onderhouden worden,” vertelt hij. “Tijdens dit practicum leer je welke middelen je moet toevoegen en wat het effect is.”

Nieuwe practicum locatie
Vanwege het invoeren van een nieuwe onderwijs structuur was Helicon op zoek naar een nieuwe practicumlocatie voor haar food studenten. Die vonden ze bij Grow Campus partner HAS Hogeschool, toevallig ook een stuk dichterbij. Docente Heidi van den Boer is enthousiast over de samenwerking. “Ik ken de Voedingsmiddelenhal nog uit mijn eigen studietijd,” vertelt de oud-HAS’er. “Het is een soort mini-productieomgeving waarin onze studenten praktijksituaties kunnen ervaren.”

Processen stop zetten
De praktijk ervaren de Helicon studenten natuurlijk ook tijdens hun stage, maar in de Voedingsmiddelenhal hebben ze de mogelijkheid om processen te veranderen of stop te zetten en te zien wat er gebeurt. “Dit past perfect bij de integrale beroepssituaties van Helicon,” zegt Heidi. Volgend blok starten er vier nieuwe opdrachten voor Helicon studenten in de HAS Voedingsmiddelenhal.

2018-03-23T14:21:20+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag