Helicon student genomineerd voor ‘Landelijke Mbo Ambassadeur’

Ieder jaar strijden mbo’ers uit heel Nederland om de titel Landelijke Mbo Ambassadeur. De verkiezing wordt georganiseerd door Dit is mbo. Joris van Gils dingt namens Helicon Opleidingen mee naar de titel. Joris is genomineerd vanwege zijn doortastendheid, leergierigheid en positief-kritische houding. Op 23 november wordt tijdens het Ambassadeursgala van de ‘Dag van het mbo’ de winnaar bekend gemaakt.

Titel Landelijke Mbo Ambassadeur
Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn studie een bijzondere prestatie heeft geleverd. Joris verdient deze titel omdat hij het presteert om zelf nieuwe stageplaatsen te regelen bij mooie bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven waar docenten zelf niet eerder een stageplek hebben kunnen vrijmaken. En daar wil hij hard voor werken: “Ik heb twee stages tegelijk gelopen, één in Den Bosch en één in Roosendaal. Dat heb ik gedaan omdat ik graag alle kanten van de voedingswereld wilde zien. En als je tijdens zo’n stage goed je best doet, maak je het pad vrij voor studenten na je, om ook bij zo’n mooi bedrijf binnen te komen.”

Trots op het mbo en trots op zijn vak
Inmiddels heeft Joris zijn diploma gehaald bij Helicon MBO Den Bosch. Vol passie praat Joris over zijn werk in de voedingsmiddelenindustrie. Hij vindt het geweldig om met zijn werk een steentje bij te dragen aan geluksmomentjes van consumenten: “Als je op een dag 100.000 producten maakt, moeten ze alle 100.000 goed zijn, zodat de mensen die het kopen tevreden zijn. Daarnaast ben je ook indirect bezig met de gezondheid en veiligheid van soms wel miljoenen mensen.” Ook ziet Joris een belangrijke rol weggelegd voor mbo’ers. “Mbo’ers hebben verschrikkelijk veel kennis van de werkvloer. Wij zijn diegene die praktische kennis kunnen vertalen voor mensen op hogere functies. Zo komt iedere mbo’er tot zijn recht.”

2017-09-14T13:30:23+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag