Helicon partner van drone educatienetwerk ‘Edudrone’

Helicon werkt samen met agrarische scholen in Denemarken, Spanje en Italië in een Erasmus+ project om lesmateriaal voor een internationaal drone-netwerk ‘Edudrone’ op te zetten. Hiermee spelen ze in op de nieuwe ontwikkelingen in de precisielandbouw.

Kick off Madrid
Op 29 en 30 oktober was de eerste bijeenkomst in Madrid. Naast kennismaken met de deelnemende landen/partners, zijn de eerste contouren van een online course opgezet waarbij de taken verdeeld zijn tussen de deelnemende partijen. Aankomende maanden wordt informatie verzameld en wordt de cursus opgezet. In juni is de tweede bijeenkomst in Århus, Denemarken. In september/oktober zal er een vijfdaagse training in Valencia, Spanje zijn voor docenten.

Zowel Helicon locatie Boxtel als locatie Geldermalsen zijn betrokken bij het project. ZLTO, HAS Hogeschool en adviesbureau Tirantes zijn betrokken als sparringpartner. Het project loopt twee jaar.

Heb je relevante informatie over en/of ervaring met drones die je met het projectteam wilt delen? Neem dan contact op met Stephan de Wit s.dewit@helicon.nl of Karin Elferink k.elferink@helicon.nl van Helicon. Ook kun je Edudrone volgen op Facebook.

2017-11-16T09:03:46+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag