Grow Campus verwelkomt nieuw bedrijfslid TB Brown

Wat is een bedrijvencommunity zonder koffie? Onze nieuwe toetreder TB Brown produceert tailormade instantkoffieconcepten en legt zich toe op het melangeren en verpakken van deze producten. Met een hoofdkantoor in Nederland en fabrieken in Nederland en Hongarije, dient TB Brown een brede markt en leveren ze een grote verscheidenheid aan producten voor automaten, retail en industrie.

TB Brown is een internationaal bedrijf. “Van onze omzet komt 45% uit Nederland, de rest uit het buitenland,” vertelt Henry van Zutphen. “Ons team telt tien verschillende nationaliteiten. We focussen op Noord West Europa, met Scandinavië, Duitsland en Engeland als belangrijke afzetgebieden, maar ook daarbuiten hebben we klanten.”

Groei
Met ruim 30 jaar ervaring kunnen ze zich bij TB Brown met recht de ‘barista’s van de instantkoffie noemen. Henry: “Onze kracht is dat we heel specifiek kunnen produceren. Zo ontwikkelden we al 200 verschillende melanges, altijd in samenspraak met de klant.” Op de vraag wat belangrijke ontwikkelingen voor het bedrijf zijn, antwoordt hij: “We groeien nu met zo’n 15-20% per jaar. Dat willen we vasthouden, met behoud van onze kleinschalige manier van werken. Onze kern is het leveren van hoogstaande producten in een kleine oplage. Een laagdrempelig contact met onze klanten is hierin belangrijk.”

‘It takes a village’
Henry ziet het lidmaatschap van de Grow Campus Bedrijvencommunity als een kans om zijn ambities verder uit te bouwen. Het produceren van koffie staat in de filosofie van TB Brown niet op zichzelf: ‘it takes a village’. Henry legt uit: “Met de ontwikkeling van een ‘coffee-village’ willen we de expertise van bedrijven en kennisinstellingen om ons heen concentreren en uitbouwen. Dat gaat verder dan de productie van koffie. Ook duurzame energie, afvalverwaarding, sociale innovatie, communicatie en marketing spelen een rol.”

Papierloze fabriek
De visie van TB Brown sluit naadloos aan bij die van de Grow Campus. De partners zijn ook geen onbekenden voor Henry: “We hebben al veel samengewerkt met HAS Hogeschool, vooral op technologisch, proceskundig en conceptmatig vlak. Maar we willen meer. Omdat duurzaamheid één van onze kernwaardes is, zijn we nu met een project bezig voor een papierloze fabriek. In dat project komen heel veel disciplines samen.”

2017-09-28T12:26:55+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag