Grow Campus & TGLE gaan samenwerken

De Tasty Green Lifestyle Experience (TGLE) heeft als doel om jongeren in de driver’s seat te zetten voor een mooie en vooral duurzame toekomst. TGLE ziet dat talent van jongeren vaak onbenut blijft, terwijl juist zij goed kunnen meedenken over uitdagingen op het gebied van natuur, duurzaamheid en voedsel. De Grow Campus denkt daar precies hetzelfde over, vandaar dat is besloten om in de toekomst nauwer te gaan samenwerken .

“In 2009 ben ik begonnen met jongeren aan het stuur te zetten,” vertelt Xander Beks, initiatiefnemer van TGLE. “Dat was in het kader van een pilot van het toenmalig ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Het idee ontstond hier op de Grow Campus, samen met 6 HAS studenten. Het resulteerde in een prachtevent en de oprichting van de TGLE.”

Evenementen en festivals
De TGLE betrekt jongeren bij haar thema’s door ze vanuit hun intrinsieke motivatie te verbinden aan haar projecten. Dat kan zowel binnen het onderwijs als daarbuiten “We zijn de trotse winnaar van de onderwijsdebatfilm 2015 en aanjager van verandertrajecten zoals Herontwerp Groen Onderwijs binnen Agri Meets Design.” Een andere manier waarop TGLE haar doelen wil bereiken, is door jongeren te betrekken bij de organisatie en opzet van evenementen en festivals. “Hiervan leren jongeren ontzettend veel,” stelt Xander. “Een event is als het ware een experimentele praktijkomgeving die wordt gedragen door een betrokken community. Met thema’s als duurzaamheid en voedsel kun je hierin heel veel.”

Verbindingen leggen
“TGLE is erg blij met de komst van Grow Campus,” zegt Xander. “Door samenwerking tussen de scholen en hun netwerker kunnen we gestructureerder verbindingen leggen met studenten. Ook kunnen we meer jongeren kennis laten maken met wereld van voedsel, groen en gezondheid.”

Al ver voor de komst van de Grow Campus was de TGLE al actief om het studentennetwerk te mobiliseren. Martine Muijsers was, destijds als HAS studente, vanaf het eerste uur betrokken bij de TGLE. Over de opstart vertelt ze: “Wat ik leuk vond was de vrijheid om met studenten van alle opleidingen met thema’s aan de slag te gaan. Zo konden we een toffe combinatie maken tussen agrifood, onderwijs, cultuur.”

Niet stil gezeten
Sindsdien heeft TGLE niet stilgezeten. Voor talloze events en challenges zet zij haar actieve achterban in. “Voor Young Reporters Home op de Dutch Design Week bijvoorbeeld heeft ROC De Leijgraaf de organisatie opgepakt, hebben Helicon studenten het ontwerp en de inrichting verzorgd en regelden Avans studenten het social media verhaal,” vertelt Xander enthousiast. “En dit is slechts één van de vele voorbeelden. Voor de komende periode staan er weer een aantal mooie events op de rol zoals Greentech in Amsterdam, Eat Your Heart Out op Wereldvoedseldag (16 oktober) in Den Bosch en I4NATURE, waar we jongeren verbinden aan uitdagingen van natuur en klimaat.”

Studentencommunity
Jan Krol, manager van de Grow Campus Studentencommunity is ook blij met de samenwerking: “TGLE heeft al jaren ervaring in het werken met jongeren van verschillende onderwijsinstellingen. Met Grow Campus kunnen we wij een platform bieden voor TGLE om nog meer studenten deel te laten nemen aan hun projecten. Ook is het mooi dat Xander als expert deel gaat nemen aan de projectgroep voor de ontwikkeling van onze Studentcommunity.” Grow Campus en TGLE kijken uit naar een mooie samenwerking.

2017-09-21T10:20:49+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag