Grow Campus hofleverancier Food100

Food100 is dé lijst van voedselveranderaars van vandaag en morgen. Als je deze toplijst mag geloven dan begint de verandering in het Zuiden van ons land. Met een bijzondere concentratie in het kloppend hart van agrifood in Brabant: de Grow Campus.

Op de lijst prijken maar liefst 15 namen van ondernemers, studenten en professionals die regelmatig op de Grow Campus te vinden zijn. In één adem zijn dat: Bas Antonissen (BoerBas), Bette van Beers (student HAS Hogeschool), Chloe Rutzerveld (Food Designer), Pieter van Hout (ZLTO), Bob Hutten (Hutten Catering), Hans Verhoeven (De Hoeve BV), Jacob van den Borne (Van den Borne Aardappelen), Roger Engelberts (Imagro), Rob Baan (Koppert Cress), Jesse van de Valk, Marti van Egmond en Simone Holleman (Albert Heijn) en Tiny Schepers (Heyde Hoeve).

Het EETschap
Een speciale vermelding verdienen twee ondernemers wiens ambitie extra groeit met hulp van de Grow Campus. Dalila Sayd werkt met haar sociale onderneming Het EETschap dagelijks aan ons sociaal voedsellandschap. Dalila maakt de wereld een beetje beter met voedsel als bindend element tussen bevolkinsgroepen. Zo heeft ze afgelopen jaar restaurant Yalla Yalla gerund; een ontmoetingsplek voor boeren en statushouders. Als student doorliep Dalila succesvol de HAS-opleiding Food Innovation. Dalila is ook actief betrokken geweest bij de studentencommunity van de Grow Campus.

Protix
Kees Aarts (Protix Biosystems) weet ook de weg naar de Grow Campus te vinden. Protix is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van technieken waarmee grootschalige insectenkweek mogelijk wordt. Insecten zijn de grootste levende biomassa en van zeer hoge kwaliteit als bijvoorbeeld ingrediënt in het voer voor vissen en dieren, echter wordt deze bron in zeer kleine mate gebruikt als eiwitvervanger. Kees werkt met zijn bedrijf dagelijks aan nieuwe grondstoffen van ons voedsel van morgen. Het bedrijf Protix is lid van de bedrijvencommunity van de Grow Campus.

Het team van de Grow Campus feliciteert alle voedselveranderaars met hun welverdiende plaats in de Food100! Bekijk hier de volledige lijst.

2017-10-17T10:53:57+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag