‘Grow Campus heeft mijn belangstelling voor de agrifoodsector enorm aangewakkerd’

Hoe krijg je rasechte vleeseters aan vegetarische burgers? Met deze vraag klopte Schouten Europe vorig jaar aan bij de Grow Campus. De producent van vleesvervangers uit het Noord-Brabantse Giessen werd gekoppeld aan studenten van Avans Hogeschool. Zo ook Hans Oomen uit Breda. Hij is laatstejaars student Business Innovation.

50/50
Eind 2017 ging Oomen met drie andere studenten aan de slag met de vraag van Schouten Europe. ‘Ik vond het erg leuk om te doen’, begint hij. ‘We hebben het concept ‘50/50’ bedacht. Kortgezegd is dat een nieuw product wat voor de helft uit vleesvervangers bestaat en voor de andere helft uit echt vlees. Hiermee willen we laten zien dat vegetarische producten heel goed smaken. Mensen kunnen zo alvast wennen aan de smaak. Het streven is dat 50/50 de drempel verlaagt om vaker voor de vleesvervanger te kiezen.’

Of Schouten Europe het nieuwe product een plekje gaat geven in het assortiment? ‘Dat is nog de vraag. Ze reageerden enthousiast bij de eindpresentatie. Volgens mij gingen ze intern bekijken of en op welke manier ze wat met 50/50 kunnen doen.’ Door de minor heeft Oomen kennisgemaakt met de Grow Campus. ‘Ik vind het een innovatieve club. Het heeft mijn belangstelling voor de agrifoodsector enorm aangewakkerd.’

Studentencommunity
Onlangs is Hans lid geworden van de studentencommunity van de Grow Campus. ‘Ik wil vaker meedenken over uitdagingen in het bedrijfsleven. De duurzaamheidsvraagstukken waarmee de agrifoodsector worstelt, vind ik heel boeiend. Dit omdat ze vaak complex zijn en raken aan mens en maatschappij.’

Volgens hem is er in de sector een grote behoefte aan innovatie. ‘Om maar een dwarsstraat te noemen: wie gaat er over een paar jaar nog naar een restaurant? Over zulke vragen denk ik graag na.’

Begin januari is Hans begonnen als stagiair brandmanager van Hertog Jan en Leffe bij AB InBev. Over een half jaar hoopt hij toe te treden tot de arbeidsmarkt. ‘Via de Grow Campus wil ik mijn netwerk binnen de agrifood uitbreiden. Ik zie mezelf wel in deze sector werken.’

Avans Innovative Studio
Avans Innovative Studio is een minor waarin studenten in kleine groepen steeds twee weken werken aan een ander innovatievraagstuk uit het bedrijfsleven. Het is de ideale werkomgeving voor opdrachtgevers die openstaan voor verrassende ideeën en oplossingen voor een vraagstuk dat hen bezighoudt. Avans Innovative Studio levert geen adviesrapporten op. Wel een creatieve insteek, een andere blik en een verrassende uitkomst. De studenten beschikken over een multimediastudio en een werkplaats met onder andere 3D-printers en lasersnijapparatuur.

2018-01-25T15:37:19+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag