Grow Campus groeit door: blik terug en vooruit

Afgelopen jaar was een veelbewogen jaar voor de Grow Campus. Zowel in het hart van de campus op de Onderwijsboulevard als daarbuiten in het Zuid Nederlandse agrifood landschap werd hard gewerkt om meer verbindingen te leggen tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Wapenfeiten van 2016 zijn onder andere de verdere ontwikkeling van onderzoeksfaciliteiten Insectlab en Consumerlab, de samenwerking tussen o.a. ROC De Leijgraaf en het Koning Willem I College met het bedrijfsleven ter bevordering van de instroom van procesoperators, de toetreding van ROC De Leijgraaf tot de Grow Campus en het succes van Avans Innovative Studio. “Ook verheugen we ons op een nauwere samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en de Provincie Noord Brabant,” aldus Grow Campus manager Jan Pieter van der Lugt. “We willen echt een sleutelrol gaan spelen in het Brabantse kennisnetwerk.”

Zichtbaar maken
Op de Grow Campus zelf werd gewerkt aan de opbouw van het team, dat als primaire taak het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven heeft. “Dat doen we onder andere door het inrichten van een studenten- en bedrijvencommunity. Maar ook door zichtbaar te maken wat er binnen ons netwerk te vinden is aan kennis, experts, faciliteiten, netwerkevenementen, opleiding/training en financiering. Dat is ongelooflijk veel,” aldus Jan Pieter. “Daarnaast organiseert de Grow Campus ook eigen evenementen, waarin wij leden van onze bedrijvencommunity en experts uit ons netwerk een podium geven. Talentvolle studenten bieden we de kans om deze evenementen bij te wonen.”

Studentencommunity
In 2017 verstevigt de Grow Campus deze fundamenten en bouwt ze deze verder uit. “We merken dat bedrijven echt behoefte hebben aan het vinden van de juiste werknemers. Ze komen graag zo snel mogelijk in contact met jong talent,” vertelt Jan Krol, ontwikkelaar van de studentencommunity. “Samen met studenten en bedrijven gaan we in 2017 kijken wat dit betekent voor de opzet van de studentencommunity. Die ideeën werken we uit met de kennisinstellingen.”

Kennistafels
Een ander belangrijk speerpunt voor 2017 zijn de Kennistafels. “Uit vraaggesprekken met de leden van onze bedrijvencommunity blijkt dat velen met dezelfde thema’s worstelen. Denk aan grote ontwikkelingen als big data of ketensamenwerking, maar ook kleinere thema’s zoals de inzet van online marketing en ecommerce bij het rechtstreeks bereiken van de consument,” aldus Roy Looijmans van de bedrijvencommunity. “Om die bedrijven echt een stap verder te helpen organiseren we in 2017 maandelijkse Kennistafels, korte interactieve sessies tussen bedrijven en experts, waarbij het doel is om samen een stap verder te zetten. Door een gezamenlijke aanpak profiteren bedrijven van veel meer expertise en is de investering om het probleem op te lossen minder groot.”

Oproep
De Grow Campus is op zoek naar bedrijven die willen deelnemen aan de Kennistafels. Sessies waarin het draait om netwerken, kennis uitwisselen en actief naar oplossingen zoeken. Meedoen? Meld je aan bij Jan Pieter van der Lugt.

2016-12-23T11:27:37+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag