Grow Campus bruist van de activiteiten tijdens DAFW17

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 stond in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper, van supermarkt tot overheid; tijdens Dutch Agri Food Week lieten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de hele keten nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Ook op de Grow Campus – en satellietlocaties in de regio – was er van alles te beleven. Mocht je iets gemist hebben: niet getreurd. Achter de schermen wordt al gewerkt aan de vierde editie.

Een aantal hoogtepunten zetten we graag speciaal in het zonnetje:

Open Doors for Talent
80 Leerlingen van het Koning Willem 1 College, Helicon en ROC De Leijgraaf gingen een dag lang op pad om kennis te maken met foodbedrijven in de regio. De rondgang startte in het hart van de Grow Campus: Agri&Food Plaza en leidde verder langs de Heinekenbrouwerij in Den Bosch, Sligro in Veghel en eindigde bij De Verspillingsfabriek in Veghel.

Keukenbazen Mega Live Kookbattle
In de grote gaarkeuken van het Koning Willem I College in Den Bosch kookten lokale teams van scholieren de sterren van de hemel. Uitgangspunt was om lokale, verse en gezonde producten als basis te gebruiken voor verrassende gerechten. Uiteindelijk ging team Sint Anthonis met de 1e prijs aan de haal. Die gemeente mag zich een jaar lang de Smaakgemeente van Nederland noemen!

Food100
Maar liefst 15 Grow Campus-ondernemers en studenten uit onze community prijken op deze toplijst met voedselveranderaars van Nederland. In de Bossche Brabanthallen werd de lijst bekendgemaakt.

Kick-off We Are Food 2018 – De Brabantse Keukens
Volgens jaar is Brabant de Gastronomische Regio van Europa. Iedere Brabander kan meedoen. Vanaf maart 2018 worden er verschillende keukens ingericht om typisch Brabantse thema’s op de menukaart te krijgen. Grow Campus zal in 2018 volop in het teken staan van dit themajaar.

Eat Your Heart Out
Jongeren op de been brengen om eens de tanden te zetten in ons voedselvraagstuk. Dat is de belangrijkste uitdaging van het Eat Your Heart Out Festival. Vanuit onze Grow Campus-studentencommunity wordt dit initiatief een warm hart toegedragen. De komende maanden wordt jong en oud aan elkaar gekoppeld om tot  nieuwe oplossingen voor het wereldvoedselvraagstuk te komen.

Open doors
Diverse ondernemers op de Grow Campus en in de regio zetten gedurende de 10-dagen Dutch AgriFood Week hun deuren open om een kijkje te geven in de keuken. Van Brabantse theeplantage tot suikerinnovatiecentrum en van Makro-winkel tot educatieboerderijen: er was voor elk wat wils!

2017-10-23T09:42:47+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag