Grow Campus bedrijfslid OCS Consulting viert 20-jarig bestaan

In juni vierde ons bedrijfslid OCS Consulting BV haar 20-jarig bestaan. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door General Manager Yves Poriau en telt inmiddels bijna 65 medewerkers. De rode draad in de groei is intensief samenwerken met organisaties om hun vooruitgang te versnellen. Poriau ziet nog volop groeimogelijkheden, ook in de samenwerking met Grow Campus.

OCS is van oudsher betrokken in de Life Sciences. Gestart in het klinisch onderzoek, maar inmiddels ook als Data Scientist actief in domeinen als Predictive Maintenance, Demand Forecasting en Risk modeling. “Het vermogen om data om te zetten in kennis en inzichten is van groot strategisch belang voor organisaties,” stelt Poriau. “Hierin willen wij voorop blijven lopen. We kijken nu bijvoorbeeld samen met een financiële dienstverlener naar het voorspellen van ophaalmomenten voor waardetransport. Het is enorm boeiend om aan dit soort vraagstukken te werken.”

Datalab AgriFood
Niet verwonderlijk dus dat OCS graag een rol speelt in initiatieven zoals het Datalab Agrifood. “Hierin laat je bedrijven in de agrifoodsector de toegevoegde waarde van data in hun bedrijfsvoering ervaren. Dit is dagelijkse kost voor OCS. Bovendien kunnen we hier onze ervaringen uit andere bedrijfstakken bij gebruiken. Wij begeleiden dan ook graag afstudeerders of stagiaires met hun projecten, waarbij agri- en food ondernemers kunnen meeprofiteren van de opgedane kennis. Voor ons een ultieme win-win-win situatie.”

Aangesloten bij Grow Campus
Op de vraag waarom OCS zich destijds heeft aangesloten bij Grow Campus, antwoordt Manager SAS Consulting Services, Michael Gomes: “Allereerst omdat het een initiatief is uit de regio, waar wij nauw verbonden mee voelen. Ook spreekt het ons aan dat onderwijsinstellingen met lokale ondernemers in verbinding worden gebracht. De jeugd heeft de toekomst, en als wij hierin ons steentje kunnen bijdragen door ervaringen te delen en kansen te bieden, dan doen wij dit graag.”

Traineeships
OCS komt dan ook graag in contact met jong talent. “De enige rem op onze groei is de krapte in de arbeidsmarkt. Daarom leiden we jong talent zelf op in onze traineeships. Een waardevolle toevoeging want jonge mensen brengen veel energie en nieuwe inzichten mee.” Recentelijk stonden ze op het JADS om interesse te kweken voor deze traineeships. “We proberen nauwe banden te onderhouden met alle onderwijsinstellingen in de regio. Grow Campus is een uitstekend platform om ons hierin te ondersteunen.”

Over OCS Consulting
OCS Consulting is marktleider in SAS Consulting in Nederland. Sinds 1998 ondersteunen zij hun klanten met gespecialiseerde dienstverlening in data science, business intelligence, (bio)statistiek en statistical programming. Tevens verzorgen ze de installatie en het beheer van de SAS omgevingen. Sinds 2008 zijn ze SAS Reseller Partner voor alle officiële SAS software licenties, inclusief JMP®. OCS Consulting is een SAS Gold Partner en CDISC Gold Member.

2018-07-05T13:56:02+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag