Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwd als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food.

Veel ondernemers zien dit als een kans. Dit college zal duidelijkheid verschaffen en antwoorden geven op echte ondernemersvragen. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Hoe begin ik met insectenkweek? Welke insectensoort ga ik kweken? Wat heb ik daar voor nodig en waar kan ik een kijkje nemen? Ik schrijf een businessplan en waar vind ik de marktcijfers? Hoeveel ruimte heb ik nodig? Waar kan ik terecht voor relevante kennis?

De realiteit is dat de antwoorden niet op straat liggen, nog niet alles is tot in de puntjes uitgezocht en vastgelegd.

Onderwerpen

  1. Insecten en marktkansen: De route van niche product naar bulktoepassing.
  2. Insectenkweek: Stand van zaken productie en techniek.
  3. Randvoorwaarden: Wetgeving en kwaliteit.
  4. Starten in de insectenketen: Economie, praktijk, planning.

Dit college geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring en geeft handvatten voor het starten van een commerciële insectenkweek. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor beantwoording van uw vragen. De cursus wordt gegeven door HAS Hogeschool en NGN. De cursus is opgezet in samenwerking met Venik, WUR en Insectpoint en wordt financieel mogelijk gemaakt door Ondernemerslift+ en HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Dit trendcollege wordt mede mogelijk gemaakt door:

logos-partners-insectenketen

Blijf op de hoogte (oud)

  * verplicht veld

Stel hier uw vraag