Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De Korte Keten Hack richt zich op het versterken van regionale voedselsystemen. Sterke regionale voedselsystemen zijn belangrijk voor de toekomst van ons voedsel, maar ook voor de kwaliteit van bodem, lucht, en landschap. Ambities rond duurzaamheid, circulaire economie en de energietransitie zijn afhankelijk van ons voedselsysteem.

Er is veel geëxperimenteerd met regionale voedselsystemen en korte keten concepten. In de praktijk lopen deze initiatieven vaak tegen dezelfde tekortkomingen aan: de verkoop is voor boeren tijdrovend en omslachtig, de logistiek is duur, de consument ver weg. Om slagen te maken moeten streekboeren meer gaan samenwerken, met elkaar en met mogelijke partners.

De digitale transformatie van de landbouw biedt kansen voor het verduurzamen van het voedselsysteem, nieuwe waardecreatie, slimme nieuwe logistieke concepten en het verbinden van lokale producenten en consumenten. De Korte Keten hackathon, Food Valley, staat in het teken van data en technologie gedreven oplossingen voor de voedselsystemen van morgen.

De focus van de hackathon ligt niet op het ontwikkelen van nieuwe inhoudelijke concepten. De regio is rijk aan initiatieven, kennis en ervaring. De hackathon zal belichten wat er al is, en daar op voortbouwen. Het uitgangspunt is dat veel van deze initiatieven tegen vergelijkbare problemen aanlopen, en dat samenwerking op een collectieve digitale infrastructuur over de hele linie initiatieven vooruit kan helpen.

Deze hackathon wordt georganiseerd door FarmHack en is tevens onderdeel van het kennisdisseminatieprogramma van Datalab AgriFood. Studenten en bedrijven zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze uitdagende hackathon op het gebied van data en agrifood. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Marien de Bakker (marien.debakker@growcampus.nl) Projectleider DataLab AgriFood.

      

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag