Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 18 september 2018 geeft lector Fred van de Velde een inaugurele rede over het lectoraat Eiwittransie in voeding: “From seed to society: Mapping the protein transition”.

Met de groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart zal de vraag naar eiwitten en eiwitrijke producten in de komende jaren blijven stijgen. Om deze groeiende, meer stedelijke en welvarende wereldbevolking te voeden, moet de voedselproductie met 70% stijgen tot het jaar 2050. “Het is duidelijk dat aan deze toenemende vraag niet voldaan kan worden met alleen de traditionele eiwitbronnen”, stelt Fred van de Velde. “Momenteel is in Nederland nog 63% van de eiwitten in menselijke voeding van dierlijke oorsprong (o.a. vlees, vis, zuivel) en 37% van plantaardige oorsprong.” Een verhouding van 50:50 wordt algemeen gezien als een meer wenselijke situatie.

Meld je aan om hierbij aanwezig te zijn!

Voorlopig programma

14.45u Ontvangst met koffie/thee en gebak
15.15u Opening
Liz Chermin, College van Bestuur HAS Hogeschool
15.20u Inleiding Eiwittransitie in Nederland
Jeroen Willemsen, Green Protein Allience
15.30u Inaugurele rede: From seed to society: Mapping the protein transition
Fred van de Velde, HAS  Hogeschool / NIZO
16.10u Over onderzoek en onderwijs
Villaume Kal, directeur NIZO
16.20u Afsluiting en netwerkborrel
18.00u Einde

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag