Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 22 november organiseren wij op de Bossche Tramkade het ‘Food and the City’ businessevent.

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit en hoe gaan we om met voedselproductie, water en energie? Nederland kan zich als groenste wereldstad internationaal op de kaart zetten met thema’s als duurzame productie in of vlakbij de stad, circulariteit en nieuwe verbindingen tussen producent en consument. Op ‘Food and the City’ inspireren toonaangevende sprekers met nieuwe inzichten en innovatieve concepten.

Programma
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Welkom Jan Pieter van der Lugt, campusmanager Grow Campus
13.10 uur Keynote: Meiny Prins – Priva: ‘How beautiful is the future if cities integrate their green belts in urbanized areas.’
13.40 uur Keynote: Peter van Wingerden – Floating Farm: ‘Transfarmation’
14.10 uur Pauze
14.30 uur Keynote: Geert van der Veer – Herenboeren: ‘Farming communities, everyone a changemaker’
15.00 uur Keynote: Jos Hakkennes – Duurzame kost: ‘Hoe circulair kan Stadslandbouw zijn?’
15.30 uur Pauze
15.45 uur Interactieve paneldiscussie
16.30 uur Wrap up en afsluiting
17.00 uur Netwerkborrel

Keynotes & deelnemers paneldiscussie

Meiny Prins is de algemeen directeur van Priva. Samen met Ton Wallast (CFO) vormt zij de directie. Meiny zet zich in voor duurzaamheid, innovatie en internationalisering. Ze ziet Nederland als groenste stad van de wereld. Om dat verhaal uit te dragen verzamelt ze op Sustainable Urban Delta voorbeelden van bedrijven en projecten die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de grote metropolen in de wereld. Steden die allemaal met dezelfde uitdagingen te maken hebben op het gebied van water, voedsel, energie, mobiliteit. ‘We hebben de oplossingen op de plank liggen.’

 

Peter van Wingerden is directeur en oprichter van Beladon, specialist in drijvend bouwen. In de Rotterdamse Merwedehaven opent hij eind dit jaar de eerste Floating Farm. Dit is een zelfvoorzienende drijvende boerderij waar op  diervriendelijke en  duurzame  manier  zuivel wordt geproduceerd. De  productie  is  circulair:  kringlopen  van voedingsstoffen,  energie en water worden zoveel mogelijk gesloten. Steden in deltagebieden met een strategische ligging aan het water zijn bij uitstek geschikt voor Floating Farms.

 

Geert van der Veer is als initiatiefnemer van de Herenboerenbeweging en voorzitter van Herenboeren Nederland betrokken bij Herenboeren Wilhelminapark. De leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark runnen samen een kleinschalig gemengd boerenbedrijf. Daar worden groenten en fruit geteeld en kippen, varkens en runderen gehouden. Een boer is aangesteld voor de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf, vandaar de naam Herenboeren.

 


Jos Hakkennes, 
initiatiefnemer van Duurzame Kost, haalde het aquaponicssysteem naar Nederland. Dit is een duurzaam systeem voor voedselproductie dat aquacultuur combineert met hydrocultuur in een circulair systeem. Bij een aquaponicssysteem zijn de uitwerpselen van gekweekte vissen onderdeel van het systeem waarin ze dienen als voeding voor de planten. Het systeem gebruikt 90% minder water dan tuinieren in volle grond. Bovendien is het niet afhankelijk van vruchtbare aarde.

 

Frederike Praatsterink is lector Future Food Systems bij HAS Hogeschool. Binnen haar lectoraat zet ze zich in voor een transformatie van ons voedselsysteem, waarvoor de impact op de volksgezondheid en het milieu volgens haar leidende principes zouden moeten zijn. Daarnaast gaat het om de (hernieuwde) verbinding tussen consument en producent en de (her)waardering van voedsel in onze samenleving.

 

 

Kosten
Voor Grow Campus partners, leden, genodigden en studenten gratis. Overige deelnemers betalen een deelnamebedrag van € 27,50 inclusief btw.

Annuleringsvoorwaarden
Op dit event zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag