Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het Open Data Lab Agrifood is een ambitieus project vanuit Grow Campus partners HAS Hogeschool en Avans Hogeschool. Het lab beoogt een innovatieve, maar zeer laagdrempelige leer-  en experimenteeromgeving te ontwikkelen rondom (big) data in de agrifoodsector. Real life cases van bedrijven uit de gehele keten vormen de basis voor multidisciplinaire projecten die door studenten, docenten en onderzoekers worden opgepakt.

Onlangs heeft adviesbureau ERAC onderzoek gedaan naar de businesscase van het Open Datalab AgriFood. De uitkomst was positief: uit het rapport blijkt dat er genoeg aanknopingspunten zijn op inhoudelijk/technologisch, organisatorisch én financieel vlak om het lab te realiseren. We kunnen dus aan de slag! Maar niet zonder u.

Het belangrijkste speerpunt van het Open Datalab is nu het vinden van partners in het bedrijfsleven. Om die reden organiseren we op 15 mei een speciale early birds session waarin we samen met een aantal agrifood- en ict-bedrijven willen nadenken over opzet en invulling het lab. Onderwerpen als het businessmodel, de werkwijze, de typen onderzoek en (niet onbelangrijk) het opleiden van de dataspecialisten van de toekomst passeren de revue.

Progamma Ealy birds session: Open Datalab AgriFood 15 mei 2018
13.00 uur Inloop en ontvangst
13.15 uur Welkom door Jan Pieter van der Lugt (manager Grow Campus)
13.20 uur Business Case & Toekomstschets, Huub Smulders (ERAC)
13.40 uur Dataficatie van de AgroFood keten, Theo Thewessen (lector Location Intelligence HAS Hogeschool)
14.00 uur André Gehring (directeur Academie voor Industrie en Informatica, Avans Hogeschool)
14.20 uur Koffiepauze
14.30 uur Discussie
15.30 uur Wrap up, vervolgacties & afsluiting
16.00 uur Netwerkborrel

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag