Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Take all the information humanity produced from the dawn of civilisation until 2003 – now, we produce the same amount in just two days,” stelde Neelie Kroes al in 2013. Ontwikkelingen rondom Big Data volgen elkaar razendsnel op en gaan onze wereld ingrijpend veranderen. Waar moeten we rekening mee houden? En welke kansen zijn er voor bedrijven in de agrofood keten?

De impact van (big) data in de agrofood keten
Om een beeld te vormen van de status quo en de behoeften in de agrofood keten, is door onze partners de BOM, AgriFood Capital, JADS, HAS Hogeschool en ZLTO een verkennend onderzoek uitgevoerd bij bedrijven in de hele keten. Enkele inspirerende voorbeelden laten we in dit programma voorbij komen. Tijdens verdiepende parallelsessies en workshops kun je inzoomen op een onderwerp naar keuze.

Programma
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Welkom Jan Pieter van der Lugt, campusmanager Grow Campus
13.10 uur Albert Beetsma, programmamanager Smart Dairy Farming (Friesland Campina, CRV en Agrifirm) “Het boerenbelang van het delen van data.”
13.40 uur Theo Thewessen, lector Location Intelligence bij HAS Hogeschool en directeur van Geodan “Kansen van big data in de korte voedselketen.”
14.10 uur Pauze
14.30 uur Hein Boersma, ICT Manager bij Bakkersland “Betere vraagvoorspelling met Big Data in de wereld van dagvers is cruciaal voor de wereld van morgen!”
15.00 uur Anna Witteman Head of UX Lab Brand Loyalty | Ice Mobile “Leveraging big data with small data through Experience Mapping”

Paralellsessies/workshopprogramma
15.40 uur Workshops/parallelsessies ronde 1
16.10 uur Workshops/parallelsessies ronde 2
16.40 uur Netwerkborrel
18.00 uur Einde

Workshops/parallelsessies

Connected Cows – Linda Meijer, Product Manager Nedap
Dankzij COWControl sensoren is het mogelijk om enorme hoeveelheid data over koeien te verzamelen. Hoeveel stappen zetten ze? Waar zijn ze? Wanneer lopen ze, liggen ze, eten ze, herkauwen ze? Data worden steeds belangrijker in het operationeel, tactisch en strategisch management van de veehouderij. Bijvoorbeeld voor het monitoren en managen van gezondheid en welzijn. In deze sessie worden voorbeelden getoond over hoe je uit individuele data oneindig veel inzichten haalt door slim te aggregeren en analyseren. Hiermee geeft de sessie een goed beeld van de impact van data op de veehouderij, nu en in de toekomst

Introductie in (big) data science – Reinier Dickhout, docent Informatica Avans Hogeschool
Een workshop speciaal voor diegenen die nog niet zo bekend zijn met data science en de mogelijkheden hiervan. In deze interactieve sessie laat Reinier je aan de hand van een paar aansprekende voorbeelden kennismaken met de belangrijkste data mining technieken, waaronder classificatie, regressieanalyse en clustering. Reinier laat zien hoe je aan de hand van die analysetechnieken voorspellingen kunt maken, die vaak dicht in de buurt van de werkelijkheid komen.

De impact van (big) data in de AgroFood Keten: een verkenning – Daan Kolkman, Researcher at JADS and Data Scientist
Hoe is het op dit moment gesteld met (big) data in de agrofood sector? De afgelopen maanden deed JADS in samenwerking met AgriFood Capital, de BOM, Grow Campus, HAS en ZLTO een verkennend onderzoek naar dit onderwerp. Op basis van desk research, interviews en een focus groep werd de huidige stand van zaken in de keten in kaart gebracht. Het zal je niet verbazen dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende spelers in de keten, maar waar liggen de kansen? En welke beperkingen ervaren organisaties? Daan Kolkman zet de belangrijkste bevindingen op een rij en nodigt je uit om in deze sessie jouw mening te geven over de sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen van big data in de agrofood sector. Breng je eigen data-kansen in kaart en bepaal je positie ten opzichte van anderen.

Redesign your Foodprint – Ronald Meijerink, Afdelingsdirecteur ICT Academie KW1C
Hoe kun je door het intelligent gebruiken van data efficiënter inkopen en afvalstromen verkleinen? Studenten van het KW1C kwamen vorig jaar op het idee om met behulp van sensoren afvalstromen in kaart te brengen. Dankzij de data die deze sensoren genereren, krijgen zowel consumenten als bedrijven een beter inzicht in wat wordt ingekocht, verbruikt en verspild. Zijn intelligente koelkasten en intelligente prullenbakken voor jou nog toekomstmuziek? In deze workshop van het KW1C komen we een stap dichterbij!

Hoe kun je social data slim inzetten voor marketing & recruitment? – Guus van de Mond, directeur Machine Learning Company & partner Apostle
Tegenwoordig is bijna iedereen wel actief op social media. Via onze profielen en ons gedrag op o.a. Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter laten we veel data achter. Data die bijvoorbeeld iets zeggen over wie we zijn, wat ons bezig houdt en wat we leuk vinden. Als je hier slim gebruik van maakt, kun je als ondernemer je product of dienst precies bij de juiste mensen onder de aandacht brengen. Maar niet alleen bij marketing, ook bij recruitment brengen social data je op het juiste spoor. Hoe je dat aanpakt? Guus wijst je de weg!

Aan de slag met data! Open Datalab Agri-Food-Leefomgeving – Susan van Dijk, HAS Hogeschool & Theo Thewessen, Geodan
Op de Grow Campus wordt momenteel de mogelijkheid verkend om met de partners te komen tot een “Open Datalab Agri-Food-Leefomgeving”. Het Open Datalab is een leer-/werk-/experimenteeromgeving waarin de sector (bedrijfsleven, onderwijs, overheid) op een heel praktische wijze aan de slag gaat met data- en ICT-vraagstukken uit agro, food en leefomgeving. In het Open Datalab zal open worden samengewerkt en geïnnoveerd tussen ondernemers, opleidingsinstituten en overheden. In deze workshop verkennen we samen de contouren van het Open Datalab. Wat moet het Datalab in huis hebben? Welke thema’s mogen niet ontbreken? Hoe kunnen we bedrijven als partners aan ons verbinden en wat zou zo’n partnerschap kunnen inhouden?

Locatie
Het event wordt gehouden in de Koningszaal en de School voor de Toekomst van het Koning Willem 1 College aan de Vlijmenseweg 2 te ‘s-Hertogenbosch. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid én de locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer informatie volgt na aanmelding.

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag