Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Na een groot succes vorig jaar organiseren ZLTO, HAS Hogeschool en Ruimteschepper op maandag 27 september 2018 de tweede editie van het evenement Agrifood meets Geo. Het doel van deze dag is om tot nieuwe inzichten te komen en oplossingen voor de toepassing van geodata in landbouw en het voedselsysteem. Iedereen met interesse in geo-informatica in de agrarische- en voedselsector is welkom.

Het evenement brengt diverse partijen als professionals, studenten, boeren en tuinders bij elkaar. Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal sprekers, zoals o.a. Willem-Jan van den Heuvel van Jheronimus Academy of Data Science en Lara Plandsoen van IBM. In de middag is er ruimte om te brainstormen over mogelijke toepassingen en wordt er afgesloten met een netwerkborrel. Op www.agrifoodmeetsgeo.nl vindt u het programma en kunt u ook zich ook aanmelden voor deze dag.

Wat is geodata?

De agrarische sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geologistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Voorbeelden hiervan zijn slimme, eenvoudige mobiele apps die tijdig waarschuwen voor droogte of ziekten. Geodata kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het verbeteren van bedrijfsprocessen en verbinden met de omgeving.

Wat is de rol van Geodata in de agrarische sector?

We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet, al is dit slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

  • Facilitator en drijvende kracht voor Smart Farming
  • Drijfveer van economische groei middels Blockchain
  • Tool voor slimme en circulaire Agrifood ketens
  • Optimale integratie van de agri-sector in de leefomgeving

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag