Workshopreeks Trendwatching succesvol afgesloten

Op dinsdag 11 december werd de workshopreeks Trendwatching van Avans Hogeschool succesvol én smakelijk afgesloten bij Hutten Catering in Veghel. Een mooie finale waarin een belangrijke trends werden verkend en vertaald naar innovaties.

De workshopreeks Trendwatching is ontwikkeld door Erica de Werd en Marloes Vollenbroek van Avans Hogeschool, in samenwerking met Grow Campus. In vijf sessies (buiten het normale curriculum om) kregen de studenten van diverse opleidingen uitleg over belangrijke trends, de circulaire economie en het Innovation Trend Canvas. Ook werden zij ingewijd in het bedrijf Hutten, zodat ze de theorie direct in de praktijk konden brengen.

Wie bedenkt de beste innovatie?
De opdracht om trends te vertalen naar innovatieve producten of diensten voor Hutten was uitdagend, maar de 15 deelnemende studenten gingen enthousiast aan de slag. Ze haalden duidelijk plezier uit het werken in nieuwe teams; de samenwerking verliep goed en leidde soms tot verrassende nieuwe inzichten. De feestelijke afsluiting bij Hutten was dan ook dik verdiend. De groep werd ontvangen en kreeg een rondleiding door de Verspillingsfabriek. Hierna volgde de zinderende finale.

Opdrachtgever Joost Berkel van Hutten was onder de indruk van de geleverde eindpresentaties: alle groepen kwamen met realistische en toepasbare ideeën. Het team met als oplossing een vegetarisch aanbod met verschillende handige hulpmiddelen won uiteindelijk de eerste prijs. Zij gingen met een feestelijk kerstpakket en cadeaubon naar huis.

Nieuwe reeks in samenwerking met T-Mobile
Het succes van de Workshop Trendwatching smaakt naar meer! Daarom start Avans Hogeschool een nieuwe workshopreeks in 2019. Studenten kunnen vanaf 29 januari a.s. aan de slag voor T-Mobile. Studenten met belangstelling kunnen contact opnemen met het Avans Ondernemerscentrum: ondernemerscentrum@avans.nl.

2018-12-20T16:11:59+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag