Eerste Grow Campus Café een groot succes

Op woensdag 28 maart werd het eerste Grow Campus Café georganiseerd in Doncurado te Den Bosch. Het Café is bedoeld om studenten op laagdrempelige, informele manier in contact te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar jong talent. Met de oproep: ‘Ben je op zoek naar een leuke stage of baan, maar vind je solliciteren hopeloos ouderwets?’ werden studenten uitgedaagd deel te nemen aan het programma.

Protix
Grow Campus lid Protix kreeg de eer om de aftrap te doen. Protix ontwikkelt slimme technologieën waarmee organisch afval wordt omgezet in waardevolle voedingsstoffen. Daarmee wil het bedrijf balans brengen in het voedselsysteem. Voor de uitbreiding van de productie is Protix hard op zoek naar engineers, entomologen, teeltdeskundigen, productiemedewerkers en technologen die kunnen helpen met o.a. processing, productontwikkeling, automatisering, data en logistiek. Tijdens het Café stelde Daan Biemans van Protix het bedrijf voor aan de studenten. Onder leiding van HAS student Bart Millenaar, kregen die gelegenheid om te reageren en vragen te stellen.

Enthousiast
Behalve Protix waren er ook vertegenwoordigers van de bedrijven Schouten Europe, NGN en Nutrilab. Die maakten na de presentatie van Protix kennis met de studenten tijdens ‘Meet your own hero’. De studenten waren erg enthousiast. Ze waren met name te spreken over de informele sfeer, het korte programma en de lage drempel om met bedrijven in contact te komen. Of zoals één van hen het verwoord in onze enquête na afloop: “In een bar-setting kom je gemakkelijk tot nieuwe ideeën. De tijd vloog.”

Volgende editie
De volgende editie van het Grow Campus café wordt gehouden op woensdag 23 mei a.s. en is verbonden aan de Masterclass ‘Van Studie naar Werk’. Erbij zijn? Stuur dan vast een berichtje naar Jan Krol.

2018-03-29T11:11:37+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag