Een bakkerij in je telefoon

Warm en vers brood dat je haalt in de bakkerij op de hoek. Precies zo als je het graag wilt hebben, want je maakt het met je gsm. Op een app kies je brooddeeg: rogge met pitjes, wit, volkoren of spelt. Ook kun je de oven instellen, bijvoorbeeld op een lekker donkere korst. Tenslotte bepaal je wanneer je warme brood klaar is. Bijvoorbeeld om 19.00 uur vanavond. Als de oven aanspringt, reken je automatisch af. Toekomstmuziek? Bake Five vindt van niet.

“Vaak zie je mensen even stoppen als het vers gebakken brood uit de oven van de bakkerij wordt gehaald,” zegt Sander Bertens van Bake Five. “Puur om te genieten van de heerlijke geur. Helaas is deze ervaring, die je alleen meemaakt in de vroegste uurtjes van de ochtend, lang niet voor iedereen weggelegd.” Echte broodliefhebbers zouden maar wat graag brood kopen dat warm uit de oven komt. Een bakkerij die  24/7 open zou voor hen ideaal zijn.

Brood op maat
“Dat moet anders kunnen,” dacht Sander. Daarom stapte hij met zijn idee naar Ondernemerslift+, het loket voor startende ondernemers op de Grow Campus. Die bracht hen in contact met studenten Werktuigbouwkunde van Avans Hogeschool. Bake Five ontwikkelt nu in samenwerking met deze studenten een oven die maatwerk kan bieden in de drukte van de hedendaagse maatschappij.

Bruikleen
“De oven is  tijdelijk in bruikleen als de consument een brood via zijn telefoon bestelt,” licht Sander toe. “Zo kan hij op afstand een bestelling plaatsen, de oven aanzetten en het brood vers en warm uit de oven halen op een vooraf gekozen tijdstip.” Het grootste gedeelte van het bakproces vindt plaats op de plek waar de consument zijn brood ophaalt. Zo kan hij op elk moment van de dag beschikken over warm gebakken brood. Altijd vers en altijd voorradig. Dat is pas brood op maat.

 

2017-08-31T11:04:12+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag