De Leijgraaf gaat de boer op met eigen Foodtruck

OSS | De nieuwe foodtruck van ROC de Leijgraaf zal op woensdag 30 augustus officieel worden onthuld tijdens een feestelijke bijeenkomst met de FOOD Partners en leerlingen van de opleiding Food Specialist bij Landwinkel Spierings in Oss. “De foodtruck wordt veel meer dan alleen een restaurant op wielen”, aldus  projectleider Joannie Hogenboom van de afdeling Economie & Bedrijf.

Afdelingsdirecteur Hans de Jong van ROC de Leijgraaf zei het begin 2017 al: “Een foodopleiding is niet compleet zonder eigen foodtruck.” En dus werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van een foodtruck, die door De Leijgraaf breed ingezet gaat worden bij verschillende (voor)opleidingen, festivals en andere activiteiten.

“Natuurlijk gaan leerlingen van onze foodopleiding plaatsnemen in onze foodtruck, maar we zoeken doelbewust naar crossovers met andere opleidingen en evenementen. Zo kan ook een leerling Manager Ondernemer Horeca de truck gaan gebruiken voor een activiteit die hij zelf of met zijn klas bedenkt”, verduidelijkt Hogenboom.  “De foodtruck is gelieerd aan onze foodopleiding, maar de truck gaan we veel breder inzetten. Voor onze promotionele activiteiten en natuurlijk om vmbo-scholen te bezoeken, bijvoorbeeld voor de ‘buddy’-projecten die wij aangaan met ’t Hooghuis, Udens College en Fioretti College. Maar de truck zal uiteraard in de toekomst ook te zien zijn op regionale festivals en braderieën.”

Handen ineen
De foodtruck is een initiatief van docenten en leerlingen van De Leijgraaf. Het project wordt gedragen door meerdere onderwijsafdelingen (installatietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, manager ondernemer horeca en autotechniek) en het bedrijfsleven. Zodoende dat de elf foodpartners, die nauw betrokken zijn geweest bij de realisatie van de truck, hoofdgast zullen zijn bij de officiële onthulling op woensdag 30 augustus bij Boer/Landwinkel Spierings in Oss. Ook de belangenvereniging ZLTO en FoodUp! Brabant zijn uitgenodigd.

 

Onthulling
De officiële onthulling voor pers is op woensdag 30 augustus om 17.30 uur bij Boer/Landwinkel Spierings aan de Oijenseweg 284 te Oss. Inloop vanaf 17.00 uur.

2017-08-29T13:33:43+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag