DataLab AgriFood 2019-08-13T14:21:13+00:00

DataLab AgriFood

Het DataLab AgriFood (FARM IT! PROJ-01742) behelst de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn rondom data in agrifood, met daaraan gekoppeld een experimenteeromgeving voor bedrijven. 

Onontbeerlijk voor de agrifoodsector
Data is niet meer weg te denken uit alle schakels in de agrifoodketen. We zien al toepassingen in stalsystemen, genetica, tracking & tracing van dieren, duurzaamheid en marketing. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen nog maar toe zal nemen. Data wordt daarmee onontbeerlijk voor de concurrentiepositie van de (Zuid-)Nederlandse agrifoodsector.

Doelstelling
Eén van de belangrijkste doelstellingen van DataLab AgriFood betreft de verbetering van de aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de agrifoodsector, in de context van de razendsnelle dataficering.. Het DataLab partnership bestaat uit kennisinstellingen die gezamenlijk een doorlopende leerlijn (MBO-HBO-WO) ontwikkelen. Hierin creëren zij innovatieve onderwijsvormen met methodieken zoals masterclass expedities, flipping the classroom en superhackathons. In een laagdrempelige praktijkomgeving (het feitelijke DataLab AgriFood) komen studenten, lectoren en bedrijven samen om met relevante casuïstiek te experimenteren.

Resultaten

  • Doorlopende leerlijnen (MBO – HBO – WO) tussen de domeinen agrifood, IT en data-science
  • DataLab AgriFood als praktijkomgeving
  • Netwerk van (MKB) bedrijven, betrokken bij de dataficatie

Partner worden?
Huidige projectpartners van DataLab AgriFood zijn: Koning Willem I College, HAS Hogeschool, Avans Hogeschool, JADS (Jheronimus Academy of Data Science), KPN, ATOS Nederland, Farmhack en Koninklijke Fruitmasters. Heeft u ook belangstelling om te participeren in dit project? Neem dan contact op met projectleider Marien de Bakker van Grow Campus.

OPZuid en Gemeente ‘s-Hertogenbosch
DataLab AgriFood is mede gefinancierd door het Europees subsidieprogramma OPZuid en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Initiatiefnemers DataLab AgriFood

Evenementen DataLab AgriFood

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag