Bambooder en One2Born inspireren jonge ondernemers op BAJK Innovatiecafé

Op woensdag 13 september organiseerde het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) in samenwerking met ZLTO, FoodUp! Brabant, Grow Campus en Ondernemerslift+ het Innovatiecafé bij boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek.

Op de avond waren ruim twintig jonge boeren en tuinders afgekomen om naar de inspirerende verhalen van twee ondernemers te luisteren. Te gast waren Mark Bokeloh van Bambooder en Frank de Louw en Rinke Donkers van One2Born, beide via het netwerk van de Grow Campus.

Coachingstraject
Op het Innovatiecafé werd ook bekend gemaakt dat BAJK leden kans maken op een gratis coachingstraject. Hiermee krijgen ze de kans om samen met studenten en specialisten uit het bedrijfsleven hun innovatieve ideeën uit te werken. Dat kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe stalconcepten, marktconcepten, teelten, benutten van data etc.

Doorzettingsvermogen
Om inspiratie op de toen vertelden de twee ondernemers wat innovatie voor hen betekent. Bambooder doet dit door de verwerking van biobased grondstoffen (vezels uit bamboe) en One2Born met een innovatieve nabroedhouder. Uit de verhalen van de sprekers blijkt dat innoveren niet gemakkelijk is. Veel ideeën sneuvelen door gebrek aan geld, innovatiekracht of simpelweg doorzettingsvermogen. Vooral in het begin is het erg lastig om een idee naar de praktijk te brengen.

Leukste wat er is
Ondanks dat het soms dag en nacht doorwerken is, is innoveren volgens de ondernemers wel het leukste wat ze ooit hebben gedaan. Hun tips waren: “Kijken in welke markten er vraag is en probeer zo snel mogelijk sales proberen te creëren. Niet te lang ‘out of the box’ denken, maar een deadline stellen en aan de slag gaan. Kies goed doorgedachte richting naar je einddoel.”

Samen verder innoveren
Aankomend half jaar gaan de coachingstrajecten voor BAJK en Jong ZLTO leden van start. De ondernemers van Bambooder en One2Born, geïnspireerd door elkaars verhalen, bekijken de mogelijkheid om samen verder te innoveren. In mei 2018 wordt er afsluitende bijeenkomst georganiseerd.

2017-09-19T12:09:24+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag