Agro Techniekhal van Helicon: praktijkfaciliteit voor agrotechnische studies

Of je als ondernemer in agri & food op zoek bent naar een proefkeuken voor een smaaktest of een klimaatkamer voor je nieuwe teelten: de Grow Campus biedt ondernemers toegang tot allerhande faciliteiten. Een gloednieuwe faciliteit is de Agro Techniekhal van Helicon Opleidingen in Boxtel. Het is een kakofonie van geluid, want de hal staat bomvol machines, tractoren en systemen waaraan gesleuteld wordt. Helicon-studenten testen, ontwikkelen en innoveren met deze apparaten.

Ryanne van den Aker (Helicon Opleidingen) legt de mogelijkheden in de Agro Techniekhal uit: “De Agro Techniekhal is een praktische trainingslocatie voor studenten van agrotechnische studies bij Helicon. De hal is opgedeeld naar segmenten. Per segment staat een technische opleiding centraal: loonwerk, grond en infra, biobased toepassingen, techniek en mechanisatie en groenvoorziening. Ook bevindt zich in de hal het zogenaamd Onderwijskundig Plantlab, voor studenten van de hoveniersopleiding.”

Om de techniek te leren kennen sleutelen studenten aan machines en apparaten waarmee ze later in de praktijk mee te maken krijgen. Momenteel staat in een hoek van de Agro Techniekhal een systeem met algenbuizen waar studenten werken aan de optimale vermeerdering van algen. En in een andere hoek werken studenten met nieuwe GIS-machines om loonwerk te verbeteren.

Agri & food ondernemers kunnen in overleg met de Grow Campus kijken naar de mogelijkheden om hun apparaten beschikbaar te stellen aan studenten om ze verder te optimaliseren. Openingstijden en kosten gaan in overleg. Haal jij nog geen 100% uit je machines en apparaten? Of zou je eens willen checken of je je energieverbruik kan reduceren? Neem dan contact met ons op vraag naar de mogelijkheden van de Agro Techniekhal bij Helicon Boxtel.

2017-04-19T08:38:24+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag