Adviesrapport groenste transferium overhandigd aan wethouder Hoskam

Waar moeten bijenhotels, vogelhuizen en vleermuiskasten aan voldoen als ze komen te hangen aan het nieuwe P+R transferium Deutersestraat? Het antwoord op deze vraag zochten Milieu-leerlingen van het Helicon MBO uit. Deze dierenverblijven zijn straks een onderdeel van het groenste transferium van Nederland. Vandaag werd het definitieve adviesrapport uitgereikt aan wethouder Jan Hoskam.

Helicon MBO en KWIC
De gemeente ’s-Hertogenbosch bouwt op dit moment een nieuw transferium aan de Deutersestraat. Niet alleen energieneutraal, maar ook energieleverend. Voorafgaand aan de bouw vroeg de gemeente aan allerlei partijen in de stad om mee te denken. Zo ook de onderwijsinstellingen van de Grow Campus die wel raad wisten met deze opdracht. Zo wilden Helicon leerlingen wel nadenken over verblijfsplaatsen voor kleine dieren rond het transferium. Zij schreven niet alleen het adviesrapport maar leverden ook bouwtekeningen. Leerlingen van het KW1C zijn vervolgens gestart met de bouw van de dierenverblijven.

Bijenhotels van Bossche bomen
Het hout dat de leerlingen van het KW1C gebruiken is onder andere afkomstig van de bomen die zijn gekapt voor de bouw van het transferium. De bomen stonden op het terrein van Deutersestraat 12. Nadat deze zijn gekapt zijn ze geschonken aan Stichting Stadshout Den Bosch. Deze stichting zet zich in om bomen in de gemeente ’s-Hertogenbosch een tweede leven te geven. Door het bouwen van de bijenhotels, vogelhuizen en vleermuiskasten leveren de bomen nu een onderkomen aan deze kleine bewoners.

Meer informatie
Meer informatie over P+R transferium Deutersestraat vind je op: www.s-hertogenbosch.nl/transferiumdeutersestraat.

2018-02-27T15:44:27+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag