Studenten aan de slag met Vertical Farming door samenwerking Helicon en PlantLab

 

PlantLab is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Noordoost-Brabant als Agrifood Capital, waar onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven op intensief niveau samenwerken op het terrein van voeding, gezondheid en duurzaamheid

Nieuwe manier van telen
PlantLab heeft een PPU (Plant Production Unit) gebouwd in de nieuwe praktijkhal van Helicon Boxtel. Dit is een gecontroleerde omgeving waarin gewassen worden gekweekt, zonder daglicht, waar de ideale groeiomstandigheden voor planten worden gecreëerd. Door deze unit van PlantLab op school te plaatsen, kunnen leerlingen kennismaken en zelf experimenteren met deze nieuwste technologie op het gebied van groente telen. Deze ‘Onderwijs Plant Production Unit’ is voorzien van de nieuwste PlantLab technologie. Helicon en PlantLab willen studenten praktisch gericht wegwijs maken in de nieuwste teelt- technologie.

PlantLab
Samen met haar partners wil PlantLab ervoor zorgen dat straks 9 miljard mensen kunnen beschikken over veilig, voedzaam, lekker en betaalbaar voedsel. Door slim gebruik te maken van de nieuwe technologie kunnen ze planten telen met slechts een fractie van het land en het water dat nodig is voor conventionele teelt. Door dit te doen in compleet gesloten ruimtes zijn ze niet meer afhankelijk van het seizoen en kunnen er het gehele jaar door gewassen geteeld worden, zonder pesticiden en met de laagst mogelijke CO2 footprint. En op vrijwel elke beschikbare ruimte van hartje stad tot midden in de woestijn. En voedsel wordt uiteindelijk ook nog voedzamer. En bovendien wordt de groente bij deze wijze van telen nog voedzamer en smaakvoller.

Helicon MBO Boxtel
Helicon MBO Boxtel is al jaren het kloppend hart van de agro-technische opleidingen als Loonwerk groen, grond en infra en Techniek en mechanisatie. De opleiding ‘Biobased Technieken’ (voorheen Green Engineering) leidt in Boxtel experts in duurzaamheid op (BOL niveau 4).

2016-11-29T13:59:57+00:00

Blijf op de hoogte (oud)

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Stel hier uw vraag